Vuosien testien jälkeen selvisi, että Emilyllä on Addisonin tauti, joka voi lapsilla laukaista varhaisen murrosiän.

Australialainen Emily Dover, 5, oli syntyessään terve ja tavallinen lapsi. Pian kaikki kuitenkin muuttui: Emily alkoi itkeä kivun takia, nukkui huonosti ja kasvoi – nopeasti: neljän kuukauden ikäisenä hän oli yksivuotiaan kokoinen.

Kaksivuotiaana hänen rintansa kasvoivat ja hänelle alkoi kehittyä akne ja voimakas hienhaju. Nelivuotiaana Emilyllä alkoivat kuukautiset ja nyt, 5-vuotiaana, hän odottaa hormonihoitoja, jotka aloittavat ennenaikaiset vaihdevuodet samoilla oireilla kuin aikuisilla naisilla.

Vuosien testien ja analyysien jälkeen viime kesänä selvisi, että Emilyllä on Addisonin tauti. The Independentin mukaan se yleensä vaikuttaa yli 30-vuotiaisiin aikuisiin, mutta muutamissa tapauksissa, kun on kyse lapsista, se voi laukaista varhaisen murrosiän.

5-vuotias tyttö painaa yli 40 kiloa ja häntä kiusataan koulussa ylipainon vuoksi. Emily on myös erittäin tietoinen kehostaan, koska on erikokoinen kuin luokkakaverinsa, jotka eivät ymmärrä Emilyn tilan vakavuutta.

”Hänellä ei ole ollut mahdollisuutta olla pikkutyttö”, Emilyn äiti, Tam Dover kertoi.

Äiti on perustanut GoFundMe-sivun, jonka avulla perhe koettaa kerätä varoja kalliita hormonihoitoja varten.

”Tässä olemme, toivoen sinun voivan auttaa vaikuttamaan pienen tyttäremme elämään, jotta hän voi tuntea olevansa kuin tavallinen 5-vuotias”, GoFundMe-sivulla lukee.

”Ei kuin 5-vuotias, joka käy läpi murrosikää muiden oireiden ohessa.”

Voit lukea lisää Emilysta hänen äitinsä kertomana täällä. Jos haluat tukea tyttöä ja hänen perhettään, se onnistuu täällä.

Lähde: The Independent, Mirror