Avioliitolla positiivinen vaikutus sydämen terveyteen

New Yorkin yliopiston lääketieteellisen tutkimusprojekti on suurin tutkimus, joka perehtyi kytkökseen avioliiton ja sydämen terveyden välillä.

Lagone Medical Centerin tekemä tutkimus sai selville, että naimisissa olevilla on alhaisempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin kuin sinkuilla, eronneilla tai leskeksi jääneillä. Tutkimuksessa oli mukana 3,5 miljoonaa amerikkalaista aikuista, joiden keski-ikä oli 64 vuotta.

Tutkimusta johtaneen tohtori Carlos Alviarin mukaan tutkimus selvästi osoittaa, että kun on kyse sydän- ja verisuonitaudeista, on siviilisäädyllä väliä. Alviar kertoi Associated Pressille, että tutkimus on isoin, joka on ikinä perehtynyt avioliiton ja sydämen terveyden väliseen kytkökseen.

TIME-lehden mukaan tutkimuksesta kävi ilmi, että naimisissa olevilla on viisi prosenttia alhaisempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sinkkuihin verrattuna. Leskeksi jääneillä riski on kolme prosenttia suurempi ja eronneilla viisi prosenttia suurempi.

Todennäköisyydet paranivat merkittävästi nuorilla naimisissa olevilla pareilla. Tutkimuksen mukaan alle 50-vuotiailla naimisissa olevilla oli 12 prosenttia pienempi riski sydän- ja verisuonitauteihin sairastumisessa kuin muilla sinkuilla.

”Puoliso voi auttaa lääkärin vastaanotolle ja kuljettaa sinne. Näin terveyspalveluiden luo pääseminen helpottuu”, tutkimuksessa mukana ollut tohtori Jeffrey Berger kommentoi.

TIME kertoo, että tutkimuksessa paljastui tupakoinnin olevan yleisintä eronneiden keskuudessa ja vähiten tupakoivat lesket. Tupakointi on yksi suurimmista syistä sydän- ja verisuonitauteihin.

Vuosien 2003 ja 2008 välillä tehty tutkimus sai selville myös sen, että liikalihavuus oli yleisintä sinkkujen ja eronneiden keskuudessa ja lesket kärsivät eniten sokeritaudista, korkeasta verenpaineesta ja riittämättömästä liikunnasta. 29. maaliskuuta Washington, D. C:ssä esitellyn tutkimuksen osallistujista 63 prosenttia oli naisia ja lähes 90 prosenttia valkoihoisia.

Lähde: TIME


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.