Täysin naisten kiusasta ei pääse eroon, mutta tämä kuntoilutapa voi auttaa vähentämään sitä.

Ei ole olemassa treeniä, joka saisi selluliitin katoamaan pysyvästi, ja selluliitin määrään vaikuttavat myös geenit. Chelsea Piers -liikuntakeskuksen master trainer Garson Grant kertoi Women’s Healthille, minkälaisella treenillä voi kuitenkin vaikuttaa tämän riesan näkyvyyteen.

Selluliitti on rasvaa, joka työntyy sidekudosta vasten ihon alla. Yleensä tätä tapahtuu takamuksen ja yläreisien kohdalla, mikä saa nämä alueet näyttämään kuoppaisilta ja kurttuisilta.

”Yleisesti sanottuna: mitä vähemmän sinulla on rasvaa, sitä vähemmän työntymistä ja kurtistumista on – ja sitä näkymättömämpää selluliittisi on”, Grant taustoittaa.

Kikka selluliitin vähentämiseksi tai sen saaminen vähemmän näkyväksi on aloittaa treeni, joka polttaa paljon kaloreita, jotta kehon rasvaprosentti pienenee. Grantin mukaan tehokkain tapa tähän on intervallitreeni.

”Intervalliharjoittelu pitää aineenvaihduntasi korkealla treenisi ajan ja myös jälkikäteen, joten poltat rasvaa jopa levätessäsi”, Grant sanoo.

”Ajattele asiaa näin. Kun ajat autoa ja jatkuvasti kiihdytät ja sitten jarrutat, tämä kuluttaa enemmän bensaa kuin tasainen ajaminen. Sama pysähtyminen ja jatkaminen intervalliharjoituksissa omaa samanlaisen vaikutuksen, kun on kyse kaloreiden polttamisesta”, hän jatkaa.

Women’s Health huomauttaa, että paras puoli intervallitreenissä on se, että sitä voi tehdä missä vain eikä sitä varten tarvitse välineitä tai laitteita. Esimerkiksi 20 minuutin treeni, joka sisältää 1-3 minuutin ajan tehtyjä burpee-liikkeitä, haarahyppyjä, kyykkyjä tai hyppynarulla hyppimistä ja sen jälkeen minuutin tauko välissä ennen jatkoa, on kaikki, mitä tarvitset.

”Älä ylitä päivittäistä kalorimäärääsi ja muutaman viikon kuluessa huomaat hoikemmat muodot ja selluliitin jälkien pitäisi olla pienempiä ja vähemmän näkyviä”, Grant kertoo.

Lähde: Women’s Health