Kaloreiden polttaminen voi olla myös rentouttavaa puuhaa hikoilun sijaan.

Vaikka kunnon treeni ja reipas liikunta ovat hyvästä sekä mainioita tapoja polttaa kaloreita, voi lisäkaloreita polttaa päivän aikana myös ilman, että suuntaat esimerkiksi salille tai lenkkipolulle hikoilemaan. PureWow’n mukaan kaloreiden polttaminen onkin mahdollista myös erittäin rentouttavilla tavoilla, joista yksi esimerkiksi sisältää nukkumista – lue alta lisää!

Käy kylvyssä

Rentoutuminen kuumassa kylvyssä tekee hyvää ja se polttaa myös kaloreita. Loughboroughin ja Leicesterin yliopistojen tutkimus paljasti, että 40 asteen kylvystä nauttiminen tunnin ajan kuluttaa jopa 130 kilokaloria. Olemme julkaisseet tutkimuksesta aiemmin artikkelin Nainen.comissa ja voit lukea sen täältä.

Käytä koiraa kävelyllä

Nauti ulkoilmasta ja koirasi seurasta hieman pidempään kuin normaalisti ja voit huomata muutoksia tapahtuvan siinä, miten vaatteesi mahtuvat yllesi. PureWow’n mukaan jos pidät yllä samaa vauhtia kuin koirasi, voit polttaa jopa 225 kilokaloria tunnissa.

Käy hieronnassa

Tämä voi olla monelle mieluinen tapa polttaa kaloreita. Rentouttava hieronta tekee hyvää ja tunnin ajan hierottavana oleminen voi polttaa noin 67 kilokaloria. Vaikka tämä ei ole vielä kovin suuri määrä ja riitä siirtymään yhtä vaatekokoa pienempään, voi se silti voittaa juoksumatolle suuntaamisen – ainakin toisinaan.

Ota päiväunet

PureWow’n mukaan vartalosi käyttää varastoitua energiaa (eli kaloreita) kaiken tekemiseen. Hengittämisestä ruoansulatukseen ja nukkumiseen, kaloreita kuluu jokaisen minuutin aikana joka päivä. Tämän huomioiden, nopeat tunnin päiväunet voivat johtaa 68 kilokalorin polttamiseen.

Naura ystäviesi kanssa

Pitkän päivän jälkeen on helppo perua suunnitelmat ystävien kanssa, mutta sen lisäksi, että ystävien kanssa vietetty aika on tehokas tapa lievittää stressiä, on Vanderbiltin yliopiston tutkimus selvittänyt, että höpöttely ystävien kanssa 10-15 minuutin ajan polttaa jopa 40 kilokaloria – kuvittele siis, mitä tunnin tuokio kuulumisten vaihtoa ja nauramista saa aikaseksi!

Lähde: PureWow