Rantalomailu maistuva drinkki kädessä voi vaikuttaa monelle osalta unelmien lomaa, mutta sillä on myös haittapuolensa.

Tutkimuksen mukaan auringossa juominen voi nostaa ihosyövän riskiä. British Journal of Dermatology -lehdessä julkaistiin 16 tutkimuksen analyysi, jossa tehtiin päätelmä, että yli yhden alkoholijuoman juominen päivää kohden on kytköksissä 20 prosentin nousuun riskissä sairastua melanoomaan, joka on vakavin ihosyövän tyyppi

Women’s Healthin mukaan aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että rannalla juovilla aikuisilla on korkeammat määrät auringonpolttamia kuin juomattomilla. Syy tähän on se, että alkoholijuoman juotuaan ihmisen keho metabolisoi alkoholin asetaldehydiksi.

Tämä yhdiste voi tehdä ihosta herkemmän auringon UV-säteille, mikä vuorostaan voi lisätä soluvahinkojen mahdollisuuksia. Tämä taas voi lopulta johtaa syöpään.

Turvallinen auringossa oleminen voi kuitenkin rannalla juomisen yhteydessä jäädä vähemmälle huomiolle ja sillä voi olla myös vaikutuksensa analyysissä saatuun tulokseen.

”Kun juot rannalla, olet epätodennäköisemmin tunnollinen aurinkorasvan käyttämisen suhteen”, lääkäri Michael Shapiro kommentoi Women’s Healthille.

Lähde: Women’s Health