Älä anna stressin pilata parisuhdettasi – lue vinkit

Stressisi ei vaikuta pelkästään sinuun.

Joskus elämä voi olla niin stressaavaa, että tuntuu kuin pääkoppa on räjähtämäisillään oleva painekattila. Säännöllinen stressi voi vaikuttaa oman itsensä lisäksi myös parisuhteeseen – negatiivisesti.

Glamourin mukaan tutkimus sai selville testeillään, että stressaantuneet antavat vähemmän kehuja kumppaneilleen ja testitilanteessa valitsivat enemmän viehättäviä uusia ihmisiä, joihin tutustua, kuin rentoutuneemmat henkilöt.

Tutkimustuloksen valossa Glamour listasi kolme tapaa, miten voit koettaa estää stressiä tekemästä tuhojaan parisuhteellesi:

Tee pieniä, kivoja tekoja

Jos huomaat pinnasi kiristyvän ja tiedät, että saatat todennäköisesti kiukutella kumppanillesi, koeta estää se tekemällä jokin pieni, kiva teko hänelle. Esimerkiksi töistä tullessasi nappaa mukaasi hänen lempijäätelöään tai kerro jostain hänen teostaan, joka teki sinuun vaikutuksen. Miehen kiitollisuus toimii positiivisena vahvistamisena: kun olet kiva häntä kohtaan, saat samaa takaisin. Näin voit huomata, kuinka paljon huonompi päivästäsi olisi tullut, jos olisit vain toiminut stressaantuneen, kiukkuisen olotilan mukaisesti.

Pidä tauko

Jos huomaat olevasi räjähdyspisteessä, poistu tilanteesta, joka on saamassa sinut kiehahtamaan kumppanillesi, pidä tauko ja anna itsesi rauhoittua. Näin voit ymmärtää, että kumppanisi ei ollut ääretön typerys, vaan sinua edelleen häiritsee ja kaihertaa esimerkiksi jokin töissä sattunut asia. Kun löydät syyn huonotuulisuuteesi, et ole niin taipuvainen purkamaan sitä kumppaniisi.

Kuntoile

Kuntoilu on hyvä tapa päästää höyryjä ulos tai rauhoittaa mieltä – riippuen täysin omasta tavasta kuntoilla. Kunnon hikoilusessio on helppo tapa piristää mieltä. Bonuksena se vapauttaa endorfiineja, mikä saa sinut haluamaan erilaista ”kuntoilua” kumppanisi kanssa makuuhuoneen puolella.

Lähde: Glamour