Luultavasti jokainen nauttii siitä, kun saa hetken omaa rauhaa ja yksityisyyttä – edes vessassa käydessä.

Perheen perustettua tämä ei kuitenkaan enää onnistu yhtä helposti. Monessa kodissa pieni jälkikasvu on heti huutelemassa oven takana, kun vessan oven on sulkenut.

Yksi äiti päätti kuitenkin muuttaa tilanteen ja varmistaa, että hän saa käydä tarpeillaan kylppärissä kaikessa rauhassa. Tätä varten hän laati lapsilleen mainiot säännöt, jotka hän kiinnitti kylpyhuoneen oveen.

Äidin säännöissä sanotaan:

”Jos äiti on tässä kylpyhuoneessa, sinä et saa…

1. Koputtaa ellei talo ole tulessa tai joku vuoda verta ja/tai ole kuollut.

2. Huutaa kysymyksiä minulle, jos suihku on päällä! Hyvä vinkki! En kuule sinua!

3. Odottaa minua senttien päässä ovesta ja sitten huutaa minulle, kun ovi osuu kasvoihisi kuin se olisi minun syytäni.

4. Sujauttaa minulle minkäänlaisia viestejä oven alta, etenkään sellaisia, joissa on laitettava rasti ruutuun. Kysy itseltäsi ennen kuin koputat… Pärjäänkö seuraavat kaksi minuuttia ilman äitiä?”

Äidin laatimista säännöistä ehti tuli nettihitti ja ne keräsivät lukuisia kommentteja Practical Parenting -sivulla ennen kuin sivu katosi Facebookista. Kommenteista päätellen monet vanhemmat ovat voineet samaistua äidin ohjeistukseen.

”Tarvitsen tällaisen. Joka kerta, kun menen suihkuun, 5-vuotiaani on koputtelemassa ovella, koska hänen täytyy päästä pissalle tai hän haluaa jotain. Ihan kuin hän ei voisi käyttää toista kylppäriä tai pyytää isäänsä antamaan hänelle sen, mitä hän haluaa/tarvitsee”, yksi äiti kommentoi julkaisua.

”Voi kuinka muistan ne päivät, jolloin ainoa tapa saada hieman yksityisyyttä oli lukita itsensä kylpyhuoneeseen”, toinen äiti kirjoittaa.

”Tämä on syy, miksi en vaivaudu sulkemaan kylppärin ovea enää. 2-vuotiaani ei vaikuta voivan olla minuuttia kauempaa näkemättä minua. Ja rehellisesti sanottuna kissat ovat yhtä pahoja”, kolmas kommentoi.

”Rakastan tätä! Muistan liian hyvin, kuinka en voinut käydä rauhassa pissalla – saati mitään muuta! Äitiydyn ilot. Se on universaali ongelma”, neljäs äiti naureskelee kommenteissa.

Aiemmin kerroimme viraalivideosta, jossa äiti tiivisti vanhemmuuden puoleen minuuttiin piileskellessään ruokakomerossa. Samaistuttavalla videolla on samankaltainen pointti kuin yllä olevilla äidin kylppärisäännöillä – voit katsoa videon täällä.

Lähde: Good Housekeeping