Kauneus ei rajoitu vain siihen, kuinka hyvältä iho näyttää, millainen on vartaloltaan tai millainen esimerkiksi nenä on.

Myös hiukset ovat yksi osa kauneutta. Jos haluat näyttää kauniilta, on sinun hyvä pitää myös hiuksistasi huolta. Se tarkoittaa mm. sitä, että et tee asioita, jotka vaurioittavat tai kuivattavat hiuksiasi. Saatat tehdä sellaisia virheitä täysin huomaamattasi. Katso tästä alta, mitä kaikkea hiuksiasi pilaavia asioita saatat tehdä.

Nämä yhdeksän tapaa eivät tee hiuksillesi hyvää:

  1. Kun peset hiukset shampoolla, pidät päätäsi suorassa. Silloin hiusten juuriin voi kohdistua liikaa painetta, joten kannattaa pestä hiukset siten, että taivutat päätäsi alaspäin.
  2. Peset hiuksesi liian kuumalla vedellä. Silloin hiuksistasi voi poistua liikaa kosteutta ja ne jäävät kuiviksi ja karkeiksi.
  3. Föönaat hiuksiasi liian usein. Arvasit varmaan, että kuuma ilma ei tee hiuksille hyvää. Voit kuitenkin suojata hiuksesi ennen kuivaamista monenlaisilla tuotteilla.
  4. Et juo tarpeeksi vettä. Myös hiukset kärsivät, jos keho kärsii nestehukasta.
  5. Et suojaa hiuksiasi kylmältä eli et esimerkiksi käytä pipoa kylmällä säällä.
  6. Käytät liikaa luonnonhiustuotteita, joiden lämpötila voi nousta liian korkeaksi, kun käsittelet hiuksiasi esimerkiksi suoristajalla.
  7. Et syö sellaisia asioita, jotka tekevät hiuksille hyvää tai syöt roskaruokaa, joka tekee hiuksille huonoa.
  8. Et leikkauta hiuksiasi tarpeeksi usein. Voisi luulla, että pitkät hiukset saa nopeammin, jos niitä ei leikkaa. Se kuitenkin vain hidastaa hiusten kasvua, jos niitä ei välillä leikkaa.
  9. Et harjaa hiuksiasi. Harjaaminen vilkastuttaa verenkiertoa päänahassa, joka voi jopa lisätä hiustenkasvua.

Lähde: Style Craze