Kevätsiivous kannattaa ottaa tavaksi.

Siivoaminen ei ole monen lempipuuhaa, mutta se on osa jokaisen arkea. Kevätsiivouksen kaltaiset suursiivoukset voivat tuntua vielä kamalammalta touhulta, mutta siinä on useita hyviä puolia – puhtaan kodin lisäksi.

1. Koti tuntuu valoisalta ja kutsuvalta

Kun ikkunat eivät ole täynnä tahroja, hyllyt pölön peitossa ja pinttyneet tahrat ovat kadonneet, tuntuu koti jälleen valoisalta, ilmavalta ja kutsuvalta.

2. Uusi mahdollisuus pitää kiinni uudenvuodenlupauksestasi

Vannoitko siivoavasi vaatekaappisi, tekeväsi inventaarion keittiön kaappeihin tai pitäväsi pihakirppiksen? Kevätsiivouksen aikaan voit vielä hyvin toteuttaa lupauksesi ilman, että sinusta tuntuisi kuin olisit epäonnistunut lupauksesi pitämisessä.

3. Tuntuu todella hyvältä, kun tietää senkin pölyn, mitä ei usein näe, olevan poissa

Tila vessanpöntön takana, lattialistojen seudut, raskaiden huonekalujen alustat – kaikki ovat nyt puhtaat.

4. Kevätsiivous käy treenistä

Kyllä, jynssätessä ja kuuratessa saat tehtyä treenin. Askel lähemmäs kiinteitä käsivarsia eikä tarvinnut käyttää edes painoja!

5. Saat käytyä läpi vaatteitasi ja syyn ostaa jotain uutta

Jos löydät vaatekaapistasi vaatteita, joita et enää käytä, ja luovutat ne hyväntekeväisyyteen tai myyt ne, voit hyvällä omatunnolla ostaa jotain uutta tilalle.

6. Siivousniksit hyötykäyttöön

Internetselaimesi kirjanmerkkeihin on saattanut jäädä talteen useita artikkeleita erilaisista siivousnikseistä, joita kevätsiivouksen yhteydessä pääset todella kokeilemaan käytännössä.

7. Löydät hukassa olleita asioita

Tavaroilla, esineillä ynnä muulla on kumma tapa välillä kadota kodin uumeniin. Kun käyt huoneet, laatikot ja kaapit läpi kevätsiivouksen yhteydessä, voit hyvinkin löytää asioita, joiden luulit kadonneen iäksi.

8. Ainakin hetken kaikki on raikasta ja puhdasta

Puhtaassa, raikkaassa kodissa on ihana olla ja oloa parantaa tunne siitä, että todella sai tehtyä kevätsiivouksen. Sitten vain soittoa äidille, että tulisi kyläilemään ennen kuin pölyt ovat taas laskeutuneet sinne, mistä ne juuri pyyhit pois!

Lähde: Good Housekeeping