Kaikki kuntosalilla käyneet tietävät, että siellä törmää valitettavasti sellaisiinkin ihmisiin, jotka eivät osaa ottaa toisia huomioon.

Jotta kuntosalilla käynti olisi mahdollisimman mukavaa sekä sinulle että muille kävijöille, noudata näitä Bright Side -sivuston listaamia sääntöjä.

8. Älä jätä laitteita hikisiksi.

Jokainen hikoilee kuntoillessaan, eikä siinä ole mitään väärää. Tärkeää on kuitenkin muistaa pyyhkiä oma hiki pois laitteesta sen käytön jälkeen. Useimpien laitteiden penkit on päällystetty nahalla, eikä hiki häviä niistä kuin pyyhkimällä.

7. Älä varaa laitetta, ellet tosiaan käytä sitä.

Salilla törmää ihmisiin, jotka saattavat vain istuskella laitteessa käyttämättä sitä lainkaan. He selailevat puhelintaan, tarkistavat sähköpostejaan, ottavat selfieitä tai jopa torkkuvat. Jos olet salilla, olet siellä kuntoillaksesi – älä unohda sitä.

6. Vältä puhelimessa puhumista tai musiikin kuuntelua kaiuttimella.

Ärsyttävimpiä kuntosalikävijöitä ovat ne, jotka käyvät kovaäänisiä keskusteluja puhelimessa tai kuuntelevat musiikkia kaiuttimilla niin lujalla, että muut kuulevat sen kuulokkeidensakin läpi.

5. Laitteet on tarkoitettu kaikkien käyttöön.

Älä varaa yhtä laitetta liian pitkään. Jos näet, että muut jonottavat käyttämällesi laitteelle, älä käytä sitä tuntikaupalla.

4. Älä jätä painoja lojumaan.

Vie painot aina takaisin telineeseensä, josta toiset käyttäjät löytävät ne helposti. Lattialla lojuviin painoihin on helppo kompastua ja loukata itsensä.

3. Älä painosta muita kuntoilijoita.

On ärsyttävää varata yhtä laitetta liian pitkään, mutta niin on sekin, että joku seisoo laitteen vieressä ja katsoo sinua ilmeellä ”voisitko jo päästää minut siihen”. Odota vuoroasi kärsivällisesti.

2. Tule ajoissa tunneille.

Oli kyseessä sitten tapaaminen personal trainerin kanssa tai ryhmäliikuntatunti, älä saavu paikalle myöhässä. Kesken kaiken saapuminen voi häiritä sekä tunnin vetäjää että muita osallistujia. Jos saavut myöhässä, yritä mennä paikallesi mahdollisimman huomaamattomasti.

1. Pukuhuone ei ole henkilökohtainen kylpyhuoneesi.

Pukuhuoneessa on aina joku, joka kulkee ympäriinsä alastomana ja saa toiset tuntemaan olonsa vaivautuneiksi. On myös niitä, jotka sheivaavat sääriään suihkussa ja jättävät joka puolelle karvoja.

Vaikka sinua ei haittaisikaan se, että joku näkee sinut alastomana, on hyvä muistaa, että toisista voi tuntua epämukavalta nähdä alastomia ihmisiä julkisilla paikoilla.

Muista, ettei pukuhuone ole oma kylpyhuoneesi, joten ota muut huomioon ja siivoa myös jälkesi.

Lähde: Bright Side