5 virhettä, jotka moni tekee uudenvuoden laihdutuspäätöksen kanssa

Älä tee asioista itsellesi liian monimutkaista.

Vuoden vaihtuessa moni lupaa uuden vuoden kunniaksi muuttaa elämäntapojaan, joihin useilla kuuluu laihduttaminen. Lupaus voi olla helppo pitää, mutta toiset tekevät sen liian vaikeaksi itselleen.

Alla onkin viisi virhettä, jotka laihdutuslupauksen suhteen kannattaisi jättää tekemättä.

1. Sinulla on tavoite, mutta ei suunnitelmaa

Huonoilla laihdutuslupauksilla on yksi yhteinen tekijä: ne ovat liian yleisluonteisia – eli ne alkavat yleensä lauseella ”Minä aion laihduttaa tänä vuonna.” Sen sijaan olisi parempi laittaa itselle pienempiä tavoitteita alkuun matkalla kohti pitkäaikaista maalia, sillä niiden avulla on helppo seurata, miten edistyt. Jos tavoitteenasi siis on laihduttaminen, valitse alkuun 1-3 pienempää tavoitetta, kuten aamupalan syöminen päivittäin tai kuntoilu kolmesti viikossa

2. Liikaa kieltoja ja rajoitteita

Monet dieetit asettavat tarkat säännöt mitä saa ja mitä ei saa syödä. Jos laihdutuskuurisi tuntuu sinusta kidutukselta, se todennäköisesti on sitä. Ja vaikka alkuun laihtuisit, on laihdutussuunnitelmasta vaikea pitää kiinni pitkällä tähtäimellä. Olisikin parempi vaihtaa ”Älä syö sitä/tätä” ja ”Poista nämä ruokavaliostasi” -tyyppiset lauseet lauseisiin, kuten ”Tuplaa värikkäiden vihannesten ja hedelmien määrä”.

3. Suunnitelmasi on liian monimutkainen

Aloita pienestä ja pidä suunnitelma yksinkertaisena. Suurten lupausten tekeminen heti alussa voi johtaa epäonnistumisiin ja haluun luovuttaa. Sama pätee esimerkiksi kuntoiluun: et voi juosta maratonia ennen kuin olet juossut puolimaratonin. Jos sinulle terveellisten ruokien valmistus on uusi juttu, älä laita kerralla kaikkea uusiksi, vaan valitse esimerkiksi kaksi reseptiä per viikko, mitä haluat kokeilla. Osta ainekset etukäteen ja pidä huolta, että sinulla on kaikki tarvikkeet ja kokkaa.

4. Kukaan ei tiedä pyrkimyksistäsi

Jos et ole kertonut kenellekään laihdutusaikeistasi, on sinun vaikeampi pitää suunnitelmastasi kiinni. Jos taas olet jollekin vastuussa – oli se sitten kumppani, paras ystävä, kaukana asuva sukulainen tai ruokapäiväkirja – pysyttelet todennäköisemmin oikealla tiellä ja teet pysyviä, pitkäaikaisia muutoksia.

5. Olet liian ankara itsellesi

Jos paras ystäväsi soittaisi sinulle itkien, koska olisi pudonnut terveellisen ruokavaliosuunnitelmansa kelkasta, et sanoisi hänen epäonnistuneen tai käskisi hänen luovuttaa, vai mitä? Sen sijaan luultavasti kävisit läpi kaikkea, mitä hän on jo saavuttanut ja kuinka ylpeä olet hänen onnistumisistaan. Jos teet näin ystävällesi, miksi et tekisi niin myös itsellesi? Jos syömisesi lähtee kerran käsistä tai et saa päivään, viikkoon tai kuukauteen pidettyä kiinni laihdutussuunnitelmastasi, voit aina aloittaa alusta.

Lähde: Good Housekeeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.