Sinun ja kumppanisi tapa nukkua yhdessä voi kertoa paljon parisuhteen tilasta.

Laadukas yhdessä vietetty aika on tärkeää parisuhteessa kuin parisuhteessa, mutta se ei liity vain hereillä vietettyyn aikaan. Sinun ja kumppanisi tavat nukkua ja halia sängyssä vaikuttavat siihen, kuinka onnellisia olette ja kuinka terveessä suhteessa olette.

Alla on viisi tutkimuksiin perustavaa tapaa, miten nukkumistyyli vaikuttaa rakkauselämääsi.

Seksin jälkeinen haliminen

Michiganin yliopiston tutkimuksen mukaan halailu seksin jälkeen parantaa parin välistä sidettä ja sitä, kuinka läheiseksi kumppanin tuntee – erityisesti naisten osalta. Niinpä sen sijaan, että seksin jälkeen vain sammuttaisi valot, kääntäisi kylkeä ja nukahtaisi, kannattaa painautua lähelle kumppania halimaan.

Toisen koskettaminen nukahtaessa

Brittiläinen tutkimus on paljastanut, että mitä lähempänä kumppaniasi nukut, sitä onnellisempi olet kyseisessä suhteessa. Tutkimuksen mukaan he, jotka nukahtivat kumppaniaan samalla koskettaen, olivat muita tutkimukseen osallistuneita onnellisempia. Kun taas välimatka sängyssä parin välillä kasvoi, kasvoivat myös parisuhdehuolet. Tutkijat seurasivat vain parien etäisyyttä toisistaan, kun he menivät sänkyyn, eivät koko yötä. Tutkimuksen mukaan syytä huoleen ei siis ole, jos aluksi lusikoitte kumppanisi kanssa toisianne ja sitten myöhemmin vetäydytte omille puolille sänkyä.

Kasvotusten nukkuminen

Yllä mainittu brittitutkimus yhdisti myös kasvotusten nukkumisen onnellisempiin parisuhteisiin. Tutkijoiden mukaan tämä on kuitenkin terveen parisuhteen merkki, ei sen aiheuttaja. Entistä vahvempi, tunteista kielivä merkki on tutkimuksen mukaan tämä: pari nukkuu selät vastakkain vastakkaisilla puolilla sänkyä. Se on merkki riidoista ja erimielisyyksistä.

Omiin sänkyihin

Suurin osa pareista nukkuu samassa sängyssä, mutta aivoja skannaamalla on selvinnyt, että kun toisen ihmisen vieressä nukkuu, on uni kevyempää ja nukkuessa on alttiimpi häiriöille. Väsyneet aivot voivat johtaa kiukkuisuuteen, joten jos sinun ja kumppanisi kinastelut ovat väsymyksen siivittämiä, Kanadan Ryersonin yliopiston tutkimuksen mukaan voi olla parempi siirtyä nukkumaan omiin sänkyihin.

Samat rytmit

Pittsburghin yliopiston tutkimuksen mukaan onnelliset pariskunnat menevät nukkumaan samaan aikaan. Tutkimus osoitti, että mitä paremmin sinun ja kumppanisi rytmit käyvät yksiin, sitä onnellisempi suhteenne on. Tutkijoiden mukaan tämä on kuitenkin todennäköisemmin terveestä parisuhteesta aiheutuvaa sen sijaan, että se aiheuttaisi terveen parisuhteen.

Lähde: Shape