Jos olet jatkuvasti älypuhelin kiinni poskessasi, ota huomioon sen vaikutukset ihoon.

Älypuhelinten jatkuva käyttö voi vaikuttaa negatiivisesti niin ihmissuhteisiin kuin hyvinvointiisi – esimerkiksi viestittely on kuin laittaisi 30 kilon painon niskaasi. Älypuhelin voi vaikuttaa negatiivisesti myös ihoosi.

Alla on viisi tapaa, miten älypuhelin voi vaikuttaa ihoosi.

1. Se aiheuttaa finnejä

Puhelimesi on likainen, todella likainen. Siinä vilisee bakteereja ja pöpöjä, jotka voivat aiheuttaa finnejä ja jopa inhottavaa ihottumaa. Jos myös kiikutat puhelintasi mukanasi vessaan usein, siinä voi olla myös ulostetta. Älypuhelin kannattaakin puhdistaa säännöllisesti.

2. Se valvottaa

Ja valvominen johtaa usein tummiin silmänalusiin. Monella on tapana vielä sängyssä selailla älypuhelimellaan nettiä tai Facebookia. Älylaitteista tuleva sininen valo voi kuitenkin pilata kunnon yöunet ja tehdä sinusta väsyneemmän. Jos et nuku tarpeeksi, ihosi näyttää samealta sekä silmäsi voivat olla turvoksissa.

3. Se voi polttaa kasvosi

Puhelimet ylikuumentuvat runsaan käytön myötä ja puhelin voi lämmetä liikaa herkkää ihoa ajatellen. Lämpö voi myös häiritä melaniinin tuotantoa, mikä voi luoda epätoivottuja tummia läikkiä, joista on vaikea päästä eroon.

4. Se voi aiheuttaa ryppyjä

Jos jatkuvasti siristelet lukeaksesi pientä pränttiä näytöltä, valmistaudu ennenaikaisiin ryppyisin silmien alueella. Sen lisäksi jatkuva alaspäin katsominen puhelinta käyttäessä voi johtaa roikkuviin leukappieliin.

5. Saatat olla allerginen puhelimellesi

Tuoreen tutkimuksen mukaan jos olet herkkä allergeeneille, kuten nikkelille, koboltille tai kromille ja puhelimen kuori on valmistettu näistä, voi siitä seurata mobile phone dermatitis -nimellä kutsuttu ihotulehdus. iPhonen ja Androidin käyttäjien ei tarvitse kuitenkaan murehtia, sillä niiden testitulokset nikkelin ja koboltin suhteen eivät olleet tutkimuksessa positiiviset.

Lähde: Good Housekeeping