On varmasti paljon hyviä syitä aloittaa laihdutuskuuri, mutta yllättäen on myös syitä, joiden takia sitä ei kannattaisi aloittaa.

Jos syy laihduttamiselle ei ole hyvä, sitä ei tietysti kannattaisi aloittaa. Huonoille syille löytyy kuitenkin yleensä jokin taustatekijä, jolle voi tehdä jotain. On hyvin mahdollista, että laihdutus voi olla joskus myös pahasta.

Huonoja syitä laihduttamiselle ja mitä sen sijaan kannattaisi tehdä

1. Haluaa näyttää paremmalta

Se, että haluaa näyttää paremmalta, on ehkä yleisin syy aloittaa laihduttaminen. Olisi ehkä parempi hyväksyä itsensä eikä ajatella, että laihduttaminen tekisi jotenkin paremman näköiseksi.

2. Haluaa löytää kumppanin

Tämä liittyy vähän myös edelliseen kohtaan. Ei kannata ajatella, että jos laihduttaa, niin löytää laihempana paremmin rinnalleen puolison. Sellainen tarkoittaa sitä, että itsetunto ei ole hyvä.

3. Haluaa olla onnellisempi

Painon putoaminen voi tehdä olosta onnellisemman, mutta vain sen ajan, kun paino putoaa. Kannattaisi muistaa, että paino ei ole ainoa asia, joka tekee onnelliseksi. Siksi laihduttaminen ei voi yksistään tehdä onnelliseksi.

4. Haluaa pysyä terveenä

Jos haluaa pysyä terveenä, kannattaa ensin selvittää, että miten oikeasti voi elää terveellisesti. Se ei ole vain sitä, että laihduttaa. Terveelliset elämäntavat liittyvät myös esimerkiksi siihen, mitä syö ja miten paljon liikkuu.

5. Haluaa, että liikkuminen olisi helpompaa

Sen sijaan, että keskittyy laihduttamiseen, kannattaa keskittyä siihen, miten paljon liikkuu. Paino nousee uudelleen, jos kehoa ei liikuta tarpeeksi. Ei kannata ajatella, että haluaa laihtua, että voisi liikkua helpommin. Sen sijaan parempi ajattelutapa on kokeilla aloittaa liikkuminen, vaikka vähitellen, jotta pysyisi paremmassa kunnossa. Jos liikkuminen on vaikeaa, siitä kannattaa ensin keskustella lääkärin kanssa.

Lähde: Yourtango