Oletko usein surullinen, väsynyt, turhautunut, vihainen tai sinulla tuntuu olevan huono itsetunto? Saatat kärsiä alakuloisuudesta.

Tuollaiset tunteet ovat usein ohimeneviä ja häviävät muutaman päivän tai viikon aikana. Jos se on jatkuvaa, voi se viitata vakavampaan taustalla olevaan ongelmaan, kuten masennukseen. Mikä tahansa siihen onkaan syynä, ja jos negatiiviset tunteet eivät katoa mihinkään ja ne ovat liian voimakkaita, jotta voisit selviytyä niistä tai ne estävät sinua jatkamasta jokapäiväistä elämääsi, sinun on ehkä tehtävä jonkinlaisia elämäntapamuutoksia ja saada ammattiapua.

Mieti ensin, että voisiko syy alakuloisuuteen olla jokin näistä alla olevista neljästä

1. Et saa laadukasta unta.

Unihäiriöt ovat merkittävä masennuksen riskitekijä niillä, jotka eivät tällä hetkellä ole masentuneita. Jotta saisi nukuttua kunnolla, on syytä tehdä nukkumisesta mahdollisimman helppoa esimerkiksi välttää matkapuhelimen käyttöä tunti pari ennen nukahtamista.

2. Olet liian stressaantunut.

Liika stressi voi tehdä alakuloiseksi. Samalla, kun on vielä huolestunut esimerkiksi maailman menosta, se voi johtaa masennukseen. Sellaiseen voi auttaa, kun pitää itsestään huolen eli nukkuu ja syö hyvin sekä harrastaa liikuntaa.

3. Suolistosi ei ole kunnossa.

Suolen ja aivojen välillä on yhteys. Suoliston uskotaan säätelevän mielialaa, joten jos suolisto ei ole kunnossa, voi mieli tuntua alakuloiselta.

4. Kärsit tulehduksesta.

Joidenkin masentuneiden kohdalla mieliala voi kohentua helpommin, jos heidän kehossaan olevat tulehdukset hoidetaan. Siihen voi auttaa oikeanlaisen ravinnon syöminen, jotta esimerkiksi immuniteetti paranee, joka vähentää tulehduksien mahdollisuutta.

Terveelliset elintavat auttavat estämään alakuloisuutta!

Lähde: Healthista