Ruokavalion valinta voi olla vaikeaa. Varsinkin sellaisen, joka sopii parhaiten juuri sinulle, koska me olemme erilaisia ja meille eivät sovi välttämättä juuri samat ravintoaineet, jotka ovat jollekin toiselle täydellisiä.

Toiset ovat kasvissyöjiä ja toiset eivät voi elää syömättä lihaa, joten tämäkin vaikuttaa siihen, että miten valita juuri se itselle sopivin ja samalla terveellisin ruokavalio. Woman Newspapers on listannut kolme helppoa tapaa, joiden avulla saadaan syötyä terveellisesti juuri itselle parhaiten sopivalla tavalla. Niiden mukaan jokainen voi syödä omien mieltymyksien mukaista ruokaa, joka on myös terveellistä.

1. Syö paljon täysjyvätuotteita, joista saat paljon hiilihydraatteja

Hiilihydraatit esitellään yleensä negatiivisessa valossa, varsinkin jos on kyse laihduttamisesta. Mutta useat tutkimukset ovat osoittaneet, että täysjyvätuotteet, joissa on hiilihydraatteja, ovat erittäin terveellisiä. Kun ostat kaupassa tuotteita, joissa on hiilihydraatteja, osta niistä sellaisia versioita, joissa on paljon täysjyvää. Sellaisia ovat esimerkiksi täysjyväpastat, -riisit sekä monet viljatuotteet kuten leipä.  

2. Pyri syömään enemmän hedelmiä ja vihanneksia

Tämän jo varmaan arvaatkin, että terveellinen ruokavalio sisältää paljon hedelmiä ja vihanneksia. Syö esimerkiksi aamuisin täysviljatuotteiden kera mustikoita, joista saat paljon antioksidantteja. Laita lautasellesi enemmän vihanneksia kuin muita lounaaseen tai päivälliseen kuuluvia asioita. Kun ruokavaliostasi löytyy enemmän hedelmiä ja vihanneksia, saat painosi hallintaan ja pysyt helpommin terveenä.

3. Vähennä ruokavaliostasi sokeria

Tämäkin on helppoa arvata, että sokerin vähentäminen ruokavaliosta on hyvä asia. Mutta lehdessä neuvotaan, että kuinka sokerin vähentäminen käy mahdollisimman helposti. Myös hedelmissä on sokeria, mutta ne eivät ole terveydelle vaarallisia. Siksi kannattaakin vaihtaa sellaiset tuotteet, joihin on lisätty erikseen sokeria, sellaisiin, joista löytyy makeutta ihan luonnollisesti.

Muista, että lisättyä sokeria voi löytyä myös leivistä, pastakastikkeista sekä monista yllättävistäkin tuotteista. Tarkista tuotteiden sisältömerkinnöistä, että kuinka paljon tuote sisältää lisättyä sokeria. Vaihda tuote samankaltaiseen, jossa on vähemmän lisättyä sokeria. On helppoa ja yksinkertaista syödä terveellisesti, kuten tässä luvattiinkin.

Lähde: Woman Newspapers