Nyt listataan syitä sille, miksi perheet ovat parhaita.

Oli kyseessä sitten yksinhuoltajaperhe, sateenkaariperhe tai ydinperhe, kaikki perheet ovat yhtä arvokkaita, ihania ja tärkeitä. Muun muassa alla olevista syistä on hyvä olla kiitollinen siitä, että omana tukena ja apuna on perhe:

1. Rakkaus

Perhe antaa sinulle jakamattoman huomionsa ja rakastaa sinua niin ylä- kuin alamäissä. Perheessä vallitseva rakkaus on parhaimmillaan hyvin aitoa ja välitöntä.

2. Kasvatus

Oppimasi hyvät tiedot, tavat ja arvotkin ovat monesti lähtöisin perheestäsi. Sinä kasvat ja kehityt perheesi vaikutuksen alaisena. On luonnollista, että omaksut tietynlaisia toimintamalleja ja ajatuksia itsellesi läheisten ihmisten vaikutuspiirissä.

3. Onnellisuus

Perheen jäsenten ilo ja onni säteilevät myös muihin perheen jäseniin. Onni on moninkertainen jaettuna.

4. Koti

Perhe tekee kodin ja luo kodikkaan tunnelman seinien sisäpuolelle. Perhe on kotisi.

5. Rajat

Perhe antaa elämällesi suunnan ja rajat. Opit ymmärtämään, miten ainutlaatuinen ja tärkeä olet itse. Sinua tarvitaan perheessä.

6. Altruismi

Perheessä korostuvat toisista välittäminen ja hyväntahtoisuus. Perheen myötä opit luopumaan joistakin itsekkäistä puolistasi ja antamaan enemmän muille.

7. Suoja

Perhe on turva- ja tukiverkostosi kaaottisten aikojen keskellä. Perhe suojelee sinua parhaimpansa mukaan ulkopuolisilta vaaroilta.

8. Kommunikaatio

Toimivassa perheessä voidaan keskustella mistä vain ja milloin vain. Avautuminen perheen jäsenten välisessä keskusteluissa on parhaimmillaan terapeuttista, stressiä lieventävää ja mieltä keventävää.

9. Suvaitsevaisuus

Ketään ei tuomita hyvässä perheessä tehdyistä virheistä, vaan elämänpolulle sattuneet kömmähdykset annetaan anteeksi. Perhe hyväksyy sinut sellaisena kuin olet.

10. Vastapaino

Perhe on loistava vastapaino työlle, harrastukselle ja muille menoille. Perheen kanssa voidaan rentoutua ja viettää laatuaikaa.

Mitä muita syitä sinä nostaisit esille, miksi perhe on paras?