10 ongelmaa, jotka vain paljon matkustelevat ymmärtävät

Jos vietät paljon aikaasi maailmalla, voivat nämä asiat tulla sinulle tutuksi.

Maailmalla riittää paljon nähtävää ja koettavaa ja matkakärpäsen puraisemaksi tulleet viettävätkin paljon aikaa tutustuen siihen kaikkeen, mitä asuttamallamme planeetalla on tarjottavana.

Matkustelemiseen voi kuitenkin liittyä myös omia ongelmia ja haasteitaan ja ne tulevat tutuksi etenkin heille, jotka matkustelevat paljon. Alla onkin kymmenen sellaista asiaa, jotka paljon matkustelevat ymmärtävät:

1. Kulutat paljon rahaa

Vaikka matkan suunnittelisi hyvin ja majoittuisi esimerkiksi sohvasurffauksen avulla, syö maailmalle lähteminen usein kuitenkin paljon rahaa ja mitä enemmän matkustelet, sitä enemmän sitä tietysti kuluu. Usein se on kuitenkin sen arvoista.

2. Aina ei ole aikaa suunnitella matkoja kunnolla

Jos vaellushalu on veressäsi ja maailmalle on päästävä niin usein kuin työt tai opiskelut sen mahdollistavat, ei aina kaikkia matkoja ehdi suunnitella hyvin ja matkakohteeseen tutustuminen ennakkoon nähtävyyksien ja esimerkiksi ruokapaikkojen suhteen voi jäädä vähiin.

3. Jatkuva pakkaaminen ja purkaminen

Yksi pakkaamisen hankalimmista puolista on se, että pitäisi osata päättää, mitä kaikkea tarvitsee mukaan, minkälaisiin asuihin pukeutua ja minkälaiseen säähän varautua. Muutenkin matkalaukkujen pakkaaminen ja purkaminen on usein väsyttävää puuhaa.

4. Kaipaat paljon kotiin

Vaikka nautitkin matkustamisesta ja maailman näkemisestä, on koti-ikävältä vaikea välttyä.

5. Nettiyhteyttä ei ole aina helposti saatavilla

Matkakuviesi julkaisu saakin siis välillä odottaa, kunnes wifi-yhteys löytyy.

6. Joudut opettelemaan budjetin tekemisen

Ja ennen kaikkea sen, että noudatat sitä. Sitten se koti-ikävä vasta voikin iskeä, kun huomaat olevasi toisella puolen maailmaa ja rahat ovat lopussa.

7. Eksyt enemmän kuin keskiverto ihminen

Voisi kuvitella matkustelusi tehneen sinusta hyvän suunnistajan ja taitavan lukemaan karttaa, mutta näin ei välttämättä ole. Mutta sentään olet oppinut kysymään apua ja tunnistamaan, minkälaisia ihmisiä lähestyä.

8. Sinua aina vaivaa tunne siitä, että unohdit jotain tärkeää kotiin

Et vain saa päähäsi, mitä se oli, vaikka kuinka pohdit. Parempi olisi kuitenkin koettaa rentoutua, sillä jos jotain jäi ja olet jo matkalla kohteeseesi, et voi sille enää mitään.

9. Voit tuntea olosi yksinäiseksi upeissakin paikoissa

Etenkin jos matkustelet paljon yksin, voi nähtävyyksiä ihaillessa ja eri kulttuurien asioita kokiessa huomata kaipaavansa matkaseuraa, kenen kanssa jakaa kaikki kokemukset.

10. Et koskaan saa tarpeeksesi maailmasta

Sinulla voi olla pitkä lista paikoista, joita haluat nähdä ja kokea maailmalla ja kun saat yhden koettua, tulee listalle pari uutta tilalle.

Voit lukea lisää vastaavia ongelmia, jotka tulevat tutuksi paljon matkusteleville täällä.

Lähde: Cosmopolitan PH


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.