Sisimmässään pari voi tietää, ettei avioliitto ole hyvä idea, mutta häitä juhlitaan silti tällaisilla perusteilla.

Kaikkia parisuhteita ei ole luotu kestämään. Joskus parit kuitenkin kestävät alttarille asti. Avioliittokin saattaa kestää joitakin vuosia, lapsiakin ehkä tulee.

Lopulta kuitenkin pari löytää itsensä hakemassa avioeroa. Siinä vaiheessa kumpikin osapuoli julistaa, kuinka parin ei olisi koskaan pitänyt mennä naimisiin.

Sivusta seuranneet usein kysyvät tällaisissa tilanteissa tämän kysymyksen: Jos he tiesivät, ettei naimisiin meneminen kannata ja he toivoivat, etteivät olisi tehneet sitä, miksi he mennivät naimisiin?

Jokainen tilanne on omanlaisensa, mutta kysymykseen on vastaukseksi muutamia yleisiä syitä. Alla 10 esimerkkiä niistä.

1. Seuraava järkevä askel. Pari on ollut yhdessä vuosia. He asuvat yhdessä. He ovat suloisia yhdessä. Eikö avioliitto ole sitten sitä, mitä siitä seuraa?

2. Aikoinaan rakastuneita. Alussa heidän tarinansa oli kuin suoraan sadusta. Suhde saattoi hieman viilentyä, mutta mikäpä olisi parempi tapa aloittaa satumainen loppuelämä kuin häillä?

3. Halu ”kasvaa aikuiseksi”. Kuinka voit olla aikuinen, jos et ole koskaan ollut naimisissa? Kaikki tietävät, että sormus tuo mukanaan parantuneen elintason ja suotuisamman maineen yhteisössä.

4. ”Hänestä tulisi hyvä…” Hänellä on hyvä työ, hän on kiltti ja rahahuolia ei ole. Hän pitää lapsista ja jumaloi sinua. Mitäs sitten, vaikka et rakastaisi häntä ihan niiiin paljoa?

5. Pelko sinkkuna pysymisestä. Hullu kissamummo on titteli, jota monet naiset eivät halua itselleen.

6. Toiveajattelua. Naimisiin meneminen tarkoittaa aikuistumista. Ei enää valvomista aamun pikkutunneille. Ei enää arvoituksellisia viestejä. Ja hänenkin täytyy vähentää juomista. Hän voi muuttua, vai mitä? Hänen täytyy, rakkauden takia.

7. Turvallisuus. Kukapa ei nukkuisi öitään paremmin tietäen, että on olemassa toinen tuomaan leipää pöytään, jos itse joutuu töistä pois?

8. Vauva tulossa. Lapset tarvitsevat vanhemmat, jotka ovat naimisissa, vai mitä? Yllättävän raskauden jälkeen naimisiin meno on monen mielestä se ”oikea” tapa toimia.

9. Paine. Yhteisön mielestä on aika mennä naimisiin. Kaikki ystäväsi ovat naimisissa. Perheesikin kyselee, milloin menet naimisiin…

10. Biologinen kello tikittää. Parempi hankkia siis mies ennen kuin munasolut loppuvat!

Lähde: Huffington Post