Ystäväsi saattavat vaikuttaa siihen, mitä syöt

Jos ystäväsi laihdutusyritykset menevät metsään, samoin saattaa käydä omillesi.

Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics -lehdessä on julkaistu tutkimus, jonka mukaan syömisseura vaikuttaa siihen, mitä itse tilaa. Eli siis jos ystäväsi tilaavat runsaskalorisia annoksia, todennäköisesti teet itse silloin samoin.

Tutkijat analysoivat dataa 15 tutkimuksesta sosiaalisesta syömiskäyttäytymisestä ja päättelivät, että ruokavalintoihin vaikuttavat suuresti ympäröivät ihmiset, etenkin jos he ovat ystäviä. Toisin sanoen, Big Macin tilaaminen sen takia, että tyttökaverit tilasivat sellaiset, voi olla yritys vahvistaa omaa paikkaa osana porukkaa.

Sama toimii myös päinvastoin: jos tyttökaverit tilaavat kaikki vähäkalorisia salaatteja, itsekin teet niin, jotta kuuluisit joukkoon. Tutkijoiden tekemän analyysin mukaan kavereiden ruoka-asennoitumiset voivat vaikuttaa myös silloin, kun on syömässä yksin.

Joukkoon kuuluminen on yksi syy, miksi ihmiset matkivat muiden ruokavalintoja. Sen lisäksi syynä voi olla se, että muilta, läheisiltä ystäviltä ja perheeltä, haetaan lupaa syödä itsekin samoin, esimerkiksi ajatellen, että ”Jos ystävä X saa syödä tuota, minäkin saan” tai opastusta, esimerkiksi ”Jos lehtikaali auttoi häntä laihtumaan, se auttaa varmaan minuakin”.

Lähde: Women’s Health


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.