Vaikka moni nainen, ja mieskin, haluaa pitää alapäänsä karvattomana, on monilla edelleenkin satiaisia, jotka viihtyvät hyvin varsinkin alapääkarvoituksessa.

Satiaiset ovat loisia, jotka viihtyvät parhaiten alapään karvoituksessa ja ne syövät ihmisen verta. Ne voivat aiheuttaa piinaavaa kutinaa, mutta niistä pääsee eroon hyvällä hygienialla ja apteekista saatavien lääkeliuosten avulla.

Sydneyn yliopiston lääketieteellisen entomologian laitoksen tutkijan tohtori Cameron Webbin mukaan satiaisia esiintyy noin 1–2 prosentilla aikuisista. Hänen mukaansa peräti 750 000 Tinderiä käyttävällä on niitä.

Toisin sanoen mahdollisuudet olla tekemisissä jonkun kanssa, jolla on satiaisia, ovat suuremmat kuin voisi luulla. Siksi kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin on läheisissä tekemisissä vieraan ihmisen kanssa. Ne eivät hyppää toisen ihmisen karvoitukseen ihan tuosta vain, vaan siinä pitää olla seksuaalisessa kontaktissa toisen kanssa, jotta ne voivat tarttua.

Edes kondomin käyttö ei estä sitä, että satiaiset eivät tarttuisi. Eikä sekään välttämättä auta, että ajaa alapään karvattomaksi. Satiaisia on ollut keskuudessamme jo tuhansia vuosia eivätkä ne ole katoamassa mihinkään.

Jos satiaisia saa, kannattaa silti ajaa kaikki alapään karvat pois ja hakea apteekista lääkeliuos, jolla niistä pääsee eroon. Myös saivareet on poistettava esimerkiksi pinseteillä.

Lähde: Your Tango