Yksin asuvat painavat vähemmän kuin avo- tai avioliitossa olevat, väittää tutkimus

Tutkimus tuo hyviä uutisia yksin asuville; se voi olla hyvästä painoasi – ja näin ollen hyvinvointiasi – ajatellen.

Yksin asuvat aikuiset ovat tutkimuksen mukaan fyysisesti terveempiä – kun on kyse painoindeksistä. Journal of Family Issues -lehden tutkimus selvitti, että yksin asuminen (ei koskaan mennyt naimisiin tai avioeron jälkeen) on kytköksissä alhaisempaan painoon.

CNN:n mukaan tutkimuksessa ilmeni, että avo- tai avioliitossa asuvilla oli korkeampi painoindeksi. Tutkimukset ovat yhdistäneet korkeamman painoindeksin kroonisiin sairauksiin, kuten diabetekseen, sydäntautiin, tiettyihin syöpiin ja korkeampaan kuolleisuuteen.

Western Washington Universityn sosiologi Jay Teachman käytti tutkimustaan varten tietoja 20 vuoden ajalta ja yli 3 000 osallistujalta tutkiakseen painoa, parisuhdetilannetta sekä suhteiden päättymistä.

CNN:n mukaan Teachman seurasi osallistujien painoindeksia nuoruusiästä keski-ikään, noin 40-vuotiaaksi. Sosiologi sai selville, että avioeron jälkeen ihmiset kokivat lyhytaikaista laihtumista, minkä hän uskoo johtuvan stressistä.

Yhdessä kokkaamisen vaikutus?

Teachmanin mukaan syy, miksi yhdessä asuvien parien painot ovat korkeampia on siinä, että he todennäköisemmin laittavat ruokaa yhdessä.

”Avioeron vaikutus haihtuu ajan myötä, mutta data osoitti, että ulkonäkö-vaikutus säilyy. Sinkut ovat laihempia ja todennäköisemmin huolissaan ulkonäöstään, koska ovat ’treffimarkkinoilla'”, Teachman kommentoi.

Teachmanin tutkimustuloksille on kuitenkin yksi huomautus: erot painossa avioliitossa olevien ja sinkkujen välillä olivat missä tahansa vaiheessa noin 1,3 kiloa, mutta korkeammissa painoindekseissä 1,3 kilon erokin voi siirtää keskiverto vastaajan liikalihavien joukkoon. Lisäksi CNN:n mukaan tutkimuksessa käytettyjen tietojen loputtua noin 40 ikävuoteen, oli ihmisillä edessä vielä paljon vuosikymmeniä, joiden aikana paino saattaa nousta.

Tutkimuksessa ilmeni myös, että valkoihoisilla naisilla paino nousi hitaimmin, kun taas tummaihoisilla naisilla – sinkuilla tai naimisissa olevilla – paino nousi nopeimmin.

”Valkoihoiset ja tummaihoiset naiset aloittavat samasta, mutta tummaihoisilla paino nousee nopeammin. Miehet ja naiset taas vaikuttavat reagoivan muutoksiin parisuhdetilanteessa samalla tavalla”, Teachman kertoi.

Lähde: CNN / tutkimus


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.