Vaikka kesäkuukausien mukana tuleva lämpö ja helteet otetaan yleensä avosylin vastaan, voi kuumempi keli aiheuttaa pulmia meikin ystäville.

Kun on ensin nähnyt vaivaa meikin eteen, ei kovin moni asia turhauta yhtä paljon kuin se, että lämmin päivä saa hikoilemaan meikin pois. Säätä ei voi kontrolloida, mutta onneksi on erilaisia tapoja, joilla meikin saa pysymään hyvänä kesäkuumallakin.

Miten sitten meikistä saa hellepäivät kestävän? Byrdie on koostanut newyorkilaisen meikkitaiteilija Molly Fredenbergin avustuksella olennaisimmat vinkit, ja suomensimme ne alle.

Aloita minimalistisella ihonhoitorutiinilla aamulla

Byrdien mukaan kesällä aamuinen ihohoitorutiini kannattaa pitää sellaisena, että käytät vain olennaisimpia tuotteita, jotta lopputulos pysyy kevyenä. Fredenberg suosittelee välttämään tuhteja, paksuja kosteusvoiteita ja käyttämään sellaisen sijaan kevyempää tuotetta.

On hyvä muistaa, että mitä vähemmän tuotteita käytät, sitä paremmin meikkisi pysyy läpi päivän ja sitä on helpompi ylläpitää kuumalla kelillä. Byrdien mukaan hyvä, simppeli anti-aging ihonhoitorutiini aamulle on puhdistaa kasvot, laittaa C-vitamiiniseerumia, kosteusvoidetta sekä aurinkosuojaa, jonka suojakerroin on vähintään 30. Kun olet hoitanut ihoasi ja laittanut aurinkosuojan, anna ihosi olla hetken aikaa ennen kuin siirryt meikin tekoon.

Vedenkestävää silmiin

Helteen, hien ja meikin muodostaman ongelman pystyy helposti taklaamaan, kun vaihdat päivittäiset tuotteesi vedenkestäviin silmämeikissä. Tämä pätee etenkin ripsiväriin, joka saattaa muuten levitä. Vedenkestäviä ripsivärejä on helppo löytää kaupoista ja ne todella helpottavat silmämeikin kanssa kesällä. Myös silmämeikin rajaus kannattaa tehdä vedenkestävällä tuotteella.

Muista primer

Primer, eli meikinpohjustaja on avainasemassa, jos haluat meikkisi kestävän, vaikka helle saisi hien pintaan. Byrdien mukaan primereita on monenlaisia, mutta kesällä on ihanteellisinta käyttää vedenkestävää primeria.

Mieti meikkipohjaa

Jos sinusta tuntuu, että meikkisi sulaa ja hikoilee pois kesäkuumalla, mieti uusiksi käyttämiäsi meikki- sekä peitevoiteita. Näitäkin tuotteita löytyy kaupoista moneen makuun, mutta kesällä kannattaa tutustua sellaisiin tuotteisiin ja meikki- sekä peitevoidekoostumuksiin, jotka sopivat paremmin lämpimään säähän.

Käytä oikeanlaista puuteria

Byrdien mukaan meikin viimeistely puuterilla on myös tärkeä vaihe, jos haluat meikin kestävän. Olennaista on kuitenkin jälleen miettiä, millaista tuotetta käyttää. Kesällä hyvä vaihtoehto on erittäin hienojakoinen irtopuuteri, jota laitetaan kevyesti niihin kohtiin kasvoja, joihin hikeä voi kertyä, kuten otsalle, nenän ympärille sekä leuan alueelle.

Hyödynnä imupapereita

Blotting papers, eli imupaperit ovt paras ystäväsi kesällä, jos sinulla on tapana hikoilla kasvoista. Ne imevät iholta kiiltoa, öljyä sekä hikeä pitäen meikkisi hyvännäköisenä. Painele imupaperia kevyesti kasvoille tarpeellisiin kohtiin.

Yksi imupapereiden hyvä puoli on se, että ne ovat niin kompakteja, että niitä on helppo kuljettaa mukana. Laita imupaperia käsilaukkuusi, rantakassiisi ja unohda huolet siitä, että hikoilisit meikkisi pois!

Käytä meikinkiinnityssuihketta

Jos et ole jo hullaantunut meikinkiinnityssuihkeista, ota sellainen testiin ja se varmasti vakuuttaa sinut! Fredenberg suosittelee niiden käyttöä, koska ne luovat suojaavan kerroksen meikille sekä auttavat pehmentämään lopputulosta, jos puuteria on tullut liikaa tai koostumus on tuhti.

Kun olet saanut meikin valmiiksi, suihkuta meikinkiinnityssuihketta vähintään 30 sentin päästä kattavasti kasvoillesi. Anna suihkeen kuivua kokonaan ja muista, että pidät kätesi pois kasvoiltasi, että meikki tuhriinnu tai leviä.

Suosi kestäviä huulipunia

Pitkäkestoiset huulipunat ovat myös paras ystäväsi kesällä, koska Byrdien mukaan niillä on tapana pysyä huulilla ilman leviämistä. Vaikka kesällä tuntuisi kivalta käyttää huulivoiteita tai jotain kevyttä, voit myös valita rohkeamman tyylin, jos se tuntuu omalta jutulta eikä sinun tarvitse murehtia, että hikoilisit sen pois.

Nesteytä, nesteytä ja nesteytä

Etenkin kuumalla säällä on erittäin tärkeä muistaa juoda vettä ja huolehtia nestetasapainosta. Byrdien mukaan nestetasapainosta huolehtiminen on hyväksi myös meikin kannalta: kun pidät kehon sisälämpötilan viileänä, auttaa se ulkoisen lämpötilan kanssa sekä vaikuttaa siihen, kuinka paljon hikoilet. Riittävä veden juominen on tärkeää myös ihon hyvinvoinnin kannalta, joten muista nauttia tarpeeksi vettä!

Kerroimme aiemmin lääkärin vinkkejä siihen, miten selviät kesähelteistä ja huolehdit riittävästä nesteytyksestä – voit lukea aiheesta lisää täällä. Lisäksi kerroimme 5 nerokkaasta tavasta, joiden avulla lisäät vedenjuontiasi.

Lähde: Byrdie