Vedenjuonnin lisääminen on helpommin sanottu kuin tehty, mutta näistä tavoista voi olla apua.

Vesi on yksi tärkeimmistä osista tervettä elämäntapaa. Voit kuntoilla säännöllisesti, syödä hyvin ja ostaa laadukkaita ihonhoitotuotteita, mutta jos et juo tarpeeksi vettä, kehosi kärsii – kerroimmekin aiemmin, miten vedenjuonnin lisäämisellä on hyviä vaikutuksia terveyteen.

Veden juominen auttaa ylläpitämään tervettä painoa ja tuntemaan olon virkeämmäksi. Kun juot tarpeeksi vettä, ihosi myös osoittaa kiitollisuuttaan muuttumalla hohtavammaksi, täyteläisemmäksi ja kirkkaammaksi.

On kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty juoda enemmän vettä. Alle on listattu viisi tapaa, jotka voivat auttaa sinua onnistumaan vedenjuonnin lisäämisessä.

1. Tee siitä maukasta

Vesi voi monen mielestä maistua tylsälle, mutta asialle on helppo tehdä jotain. Jos pidät sitruksesta, lisää veden sekaan muutama lime tai sitruuna. Jos pidät makeammasta, laita sekaan marjoja. Hyvä vaihtoehto on lisätä piparminttua tai murskata minttua sekaan. Vesimeloni ja kurkkukin ovat toimivia ratkaisuja. Tee raikkaita sekoituiksia ja saat juotua enemmän vettä ja kenties pysyttä paremmin erossa sokeroiduista mehuista ja limsoista.

2. Sijoita kivaan juomapulloon tai lasiin…

Valitse vettä varten sinua miellyttävä juomapullo tai lasi, tärkeintä on valita sellainen, joka saa sinut iloiseksi – oli se sitten sen takia, koska se ”saa” vetesi maistumaan paremmalta tai vain koska mukin hassu teksti saa sinut nauramaan.

3. …pidä se saatavilla

Kohtele vesipulloasi kuin puhelintasi ja pidä se saatavilla koko ajan. Luonnollisesti se on mukanasi esimerkiksi salilla, mutta samalla tavalla se kannattaisi pitää mukana koko päivän. Ota vettä mukaasi, vaikka sinusta tuntuisi, ettet tarvitse sitä. Muista myös juoda vettä, kun olet viihteellä: yksi lasillinen vettä jokaista alkoholiannosta kohden ja yksi iso lasillinen vettä vielä ennen unille menoa voi tehdä ihmeitä krapulaakin ajatellen.

4. Kokeile sovellusta

Saatavilla on paljon erilaisia sovelluksia, jotka muistuttavat sinua juomaan vettä. Kokeile erilaisia ja ota omaksesi se, mikä tuntuu luontevimmalta ja helpoimmalta käyttää.

5. Tee sitä hauska haaste

Haasta itsesi juomaan ainakin kahdeksan lasillista vettä päivän aikana kuukauden ajan. Ota itsestäsi kuva haasteen alussa ja sen päätteeksi ja voit nähdä mielenkiintoisia muutoksia itsessäsi. Voit myös kirjata ylös minkälaisia muutoksia huomaat olotilassasi ja se yhdistettynä ennen ja jälkeen -kuviin voi auttaa sinua muistamaan juoda jatkossa tarpeeksi vettä. Voit tehdä haasteesta vielä hauskempaa, kun koetat saada ystäviäsi ja perhettäsi mukaan siihen.

Lähde: Daily Makeover