Kenenkään ei pitäisi tuntea olevansa pakotettu laihduttamaan.

Terveydelliset syyt ovat aina hyvä syy laihduttaa, mutta kenenkään ei tarvitsisi laihduttaa esimerkiksi sen takia, että bikinikausi on edessä ja sitä varten pitäisi olla timmissä kunnossa. Maailma olisi erillainen paikka etenkin nuorille, jos kaikki hyväksyisivät itsensä sellaisinaan ja arvostaisivat omaa kehoaan.

Alle on listattu viisi syytä, miksi kannattaisi rakastaa omaa kroppaansa.

5. Se ei ole niin paha kuin kuvittelet sen olevan

Jokainen on itse itsensä pahin kriitikko ja monet naiset puhuvat itsestään negatiiviseen sävyyn. Usein ihmiset ovatkin liian ankaria itselleen, kun on kyse kehonkuvasta. Monet muut eivät näe niitä virheitä, joita itse itsestään näkee.

4. Elämää ei ole photoshopattu

Julkisuuden henkilöitä nähdään jatkuvasti lehtien kansissa photoshopattuina ja tosielämässä he näyttävät välillä todella erilaiselta kuin media on antanut ymmärtää. Silti heidän käsitellyistä versioistaan ollaan kateellisia ja toivotaan, että olisi jonkun naismallin jalat tai toisen naistähden vatsa tai takapuoli – samanlaiset kuin kyseisellä tähdellä oli lehden kuvissa. Ihmiset eivät kuitenkaan näytä tosielämässä niin silotelluilta ja kuvat, joita pitäisi arvostaa ja joista kannattaisi käyttää inspiraation lähteenä, ovat kuvia itsestään onnellisena.

3. Saatat olla esimerkki jollekin ilman, että edes huomaat sitä

Jos olet äiti ja aina lapsesi kuullen valittelet kehostasi, oppivat lapsesi samanlaista ajattelutapaa. He eivät ehkä ymmärrä sitä, mutta opetus on jotain tämän suuntaista: ”Äiti sanoo itseään lihavaksi ja kuulostaa surulliselta sen takia, joten lihavuus on paha asia”. Koeta siis parhaasi mukaan olla mollaamatta itseäsi ja kehoasi, etenkin lasten kuullen.

2. Elämä on liian lyhyt

Se on klisee, mutta se on myös totta. Elämä on liian lyhyt kulutettavaksi omaa kehoaan vihaten. Maailmassa on niin paljon nähtävää, koettavaa ja elettävää, joten keskity niihin kokemuksiin sen sijaan, että keskittyisit siihen, miltä näytät niitä kokiessasi.

1. Oman kehon vihaaminen on väsyttävää

Oman kehon vihaaminen koko ajan lisää vain stressiä ja väsyttää sinut. Olisi helpompi sanoa vain, että tällainen olen eikä se ole paha asia. Tietysti siinä ei ole mitään väärää, jos haluaa kuntoilla ja se saa rakastamaan omaa kehoaan enemmän. Pääasia onkin, että oman kehonsa hyväksyisi ja sitä rakastaisi sellaisena kuin se on.

Lähde: Hello Giggles