Viinintuotanto laskee Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa.

Kansainvälisen viinintuotannon odotetaan romahtavan alimmilleen yli 50 vuoteen tänä vuonna, kertoo BBC. Kansainvälinen viini- ja viiniköynnöstoimisto (OIV) syyttää laskusta äärimmäistä säätä Espanjassa, Italiassa ja Ranskassa, jotka ovat maailman tuottajamaiden kärkikolmikko.

BBC:n mukaan kokonaisuutena maailman viinintuotanto laskee ennusteiden mukaan kahdeksan prosenttia viime vuodesta, noin 247 mijoonaan hehtolitraan. Tämä voi nostaa hintoja ja johtaa siihen, että kysynnän laskun aiheuttama viinin ylijäämä tuhlataan.

OIV:n arvioiden mukaan italialaisen viinin tuotanto laskee 23 prosenttia 39,3 miljoonaan hehtolitraan. Ranskassa laskua on lähes viidennes (19%) 36,7 miljoonaa hehtolitraan ja Euroopan komission mukaan Ranskassa on tiedossa huonoin sadonkorjuu sitten vuoden 1945.

Espanjassa sen sijaan tuotanto on 33,5 miljoonaa hehtolitraa, mikä on 15 prosenttia vähemmän. BBC:n mukaan hehtolitra on 100 litraa, mikä vastaa noin 133 tavallista viinipulloa.

Euroopan ulkopuolella OIV:n ennusteet sen sijaan ovat optimistisemmat, kertoo BBC. Australiassa viinintuotannon odotetaan nousevan kuusi prosenttia 13,9 miljoonaan hehtolitraan ja Argentiinassa jopa neljänneksen 11,8 miljoonaan hehtolitraan.

Lähde: BBC

Kommentit

Kommenttia