Aikuiset saivat kokea, miltä lapsista ja lemmikeistä voi tuntua, kun ne jäävät yksin kuumaan autoon edes vähäksi aikaa.

Monena kesänä on kohistu paljon siitä, kuinka koiria on jätetty yksin kuumaan autoon esimerkiksi kauppareissujen ajaksi. Myös pienet lapset saattavat jäädä yksin autoon odottamaan ja pian autossa kuumuus voi muuttua sietämättömäksi.

Kars4Kids haastoi aikuisia istumaan 10 minuutin ajan kuumassa autossa – näin he voisivat itse kokea jotain vastaavaa, mitä autoihin jätetyt lemmikit ja lapset kokevat. Jos osallistuja suorittaisi haasteen loppuun, hän saisi 100 dollaria, noin 90 euroa ja jos kuumuus kävisi sietämättömäksi, voisi osallistuja painaa hätänappia ja hän pääsisi pois autosta aiemmin.

Alkuun osallistujat vaikuttivat olevan autossa ihan mukavasti, mutta pian kuumuus ja lukittu auto alkoivat ahdistaa. Lopulta jokainen haasteeseen osallistunut painoi nappia päästäkseen pois autosta ennen kuin 10 minuuttia tuli täyteen.

Haasteen lopuksi heiltä kysyttiin, miltä haaste tuntui sekä ajatuksia siitä, jos lapsi jätettäisiin edes muutamaksi minuutiksi autoon.

”Vitsailetko? Ei, ei ollenkaan”, yksi osallistujista sanoi.

”Minä pystyin painamaan nappia, he eivät pystyisi. He vain istuisivat siellä epätoivoisena. Voin vain kuvitella, miltä lapsesta tuntuisi olla siellä odottamassa, että joku tulee hakemaan pois”, haasteeseen osallistunut nainen kommentoi.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on julkaissut esimerkiksi muutama vuosi sitten ohjeet, miten tulisi toimia, jos huomaa eläimen jätetyn yksin kuumaan autoon.

 

Ethän jätä lemmikkiä kuumaan autoon

Kuumasta autosta voi tulla nopeasti lemmikin surmanloukku. Lämpötila voi nousta…

Posted by Itä-Uudenmaan poliisilaitos on 17. heinäkuuta 2015

 

Lähde: BuzzFeed