Italialainen professori on kehittänyt terveydelle hyvästä olevan jäätelön.

Italiassa on kehitetty uusi gelato, italialainen jäätelö, jonka väitetään auttavan elämään pidempään ja juoksemaan nopeammin. Independentin mukaan professori Valerio Sanguigni on patentoinut reseptin jäätelölleen, jolla on antioksidanttisia ominaisuuksia.

Jäätelön resepti on salainen, mutta Independentin mukaan siinä on ainakin tummaa kaakaojauhetta, hasselpähkinää ja vihreän teen uutteita. Näillä tiedetään olevan antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa parantamaan sydänterveyttä ja estämään tiettyjä sairauksia.

Sanguigni on professorina Rooman Tor Vergatan yliopistossa, missä Sanguignin kehittelemää jäätelöä testattiin tutkimuksella, jonka tulokset julkaistiin Nutrition-journalissa.

Tutkimukseen osallistuneilta otettiin verikokeet ennen ja jälkeen gelatomaistiaisen (osa sai tavallista suklaajäätelöä) ja pyydettiin polkemaan niin lujaa kuntopyörällä kuin pystyivät.

Independentin mukaan tutkimuksessa selvisi, että uutta jäätelöä syöneillä verisuonten toiminta parantui, kun taas tavallista jäätelöä saaneilla muutoksia ei tapahtunut.

”Meidän tietääksemme tämä on ensimmäinen tutkimus, joka on demonstroinut luonnollisen jäätelön, jossa on paljon polyfenoleja, parantavan verisuonten toimintaa ja fyysistä suoritusta terveillä yksilöillä vähennettyään oksidatiivinsta stressiä”, Sanguignin tutkimuksessa todettiin.

Professorin mukaan alhaiset, kontrolloidut lämpötilat ovat paras tapa säilyttää ruokien antioksidanttisen ominaisuudet, minkä takia hän valitsi niiden lisäämisen gelatoon.

Independentin mukaan jos Sanguignin löydökset vahvistetaan, gelato voitaisiin lisätä muiden italialaisten syötävien joukkoon, millä on antioksidanttisia ominaisuuksia, kuten punanviini, ekstra-neitsytoliiviöljy ja tomaatit.

Voit lukea lisää jäätelötutkimuksesta täällä.

Lähde: Independent