Vaivaavatko kuukautiskivut? Kokeile näitä vinkkejä kivunlievitykseen

Jokainen nainen tietää, että kuukautiskivut voivat tehdä olosta todella tukalan.

Kaikista kipeimmällä hetkellä särkylääkkeisiin tarttuminen tuntuu parhaalta – ja ainoalta – vaihtoehdolta, mutta tutkimusten mukaan tulehduskipulääkkeiden, kuten ibuprofeiinin, säännöllinen käyttäminen voi kohottaa ihmisen sydänkohtausriskiä. Siksi moni haluaisi lievittää kuukautiskipuja jollakin vaihtoehtoisella tavalla.

Huffington Post listasi nämä alla olevat vaihtoehtoiset keinot kuukautiskipujen helpottamiseen.

1. Kuumavesipullo

Kuumavesipullot ja mikrossa lämmitettävät vehnätyynyt voivat auttaa lievittämään kipua. Tutkijoiden mukaan lämpö ehkäisee kipua molekyylitasolla samaan tapaan kuin kipulääkkeetkin tekevät.

2. Parasetamoli

Parasetamolista voi myös olla apua, vaikka se ei tutkimusten mukaan olekaan yhtä tehokas lääke kuin ibuprofeiini tai aspiriini. Parasetamolin uskotaan toimivan ensisijaisesti aivoissa, joissa se vaikuttaa monin tavoin siihen, miten ihminen tuntee kipua. Parasetamoli ehkäisee kipua ja tulehduksia aiheuttavien kemikaalien tuotantoa. On kuitenkin hyvä huomioida, että pitkäaikainen parasetamolin käyttö on yhdistetty ruoansulatusongelmiin, korkeaan verenpaineeseen ja halvausriskin kohoamiseen.

3. Liikunta

Liikunta kuukautisten aikana voi myös helpottaa kipuja. Kokeile rentoa uimista, kävelyä tai pyöräilyä. Myös rentouttavat tekniikat, kuten jooga tai pilates, auttavat kivuista kärsivää suuntaamaan huomionsa muualle. Joogan on myös todettu lievittävän kuukautiskipuja sekä parantavan fyysistä toimintakuntoa kuukautisten aikana. Lisäksi jooga vähentää vatsan turvotusta, rintojen arkuutta ja kylmää hikoilua.

4. Lämmin kylpy

Lämpimässä kylvyssä tai suihkussa käyminen auttaa lievittämään kipua ja rentouttaa. Kuuma vesi toimii samaan tapaan kuin kuumavesipullo eli se ehkäisee kivun syntymistä.

5. Hieronta

Kevyt, pyörivällä liikkeellä tehty hieronta alavatsalla voi myös helpottaa kipua.

6. Tupakoinnin lopettaminen

Tupakointi on yhdistetty tutkimuksessa kovempiin kuukautiskipuihin, joten sen lopettaminen on hyväksi myös tästä syystä.

7. Ehkäisypillerit

Ehkäisypilleri on tehty synteettisistä hormoneista, joita löytyy myös luonnollisesti naisen kehosta. Pillereiden päivittäinen käyttö voi säännöllistää kuukautisia ja tehdä niistä kevyemmät. Samalla myös kuukautiskivut saattavat lievittyä.

Lähde: Huffington Post


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.