Se ei ole mikään salaisuus, että yön aikana nukkuessa käsitellään päivän tapahtumia sekä huolia, joita on ollut viime aikoina.

Mutta sitä eivät kaikki tiedä, että myös omilla tavoilla voi tehdä uniin vaikutuksen. Tässä alla on sellaisia tapoja, joilla voi vaikuttaa näkemiinsä uniin. Niitä kannattaa käyttää apuna, jos haluaa nukkua paremmin.

Näillä tavoilla vaikutat omiin uniisi:

1. Iltapala

Jos syö iltapalaksi hyvin mausteista ruokaa, se voi johtaa levottomiin uniin. Myös liian täysi maha tekee niin. Mutta iltapala kannattaa syödä, jotta liian tyhjä maha ei valvota yöllä.

2. Ravintolisät

Ravintolisät voivat olla yllättäen syynä, jos näkee outoja ja eloisia unia. Erityisesti B6-vitamiinilisän runsas saanti lisää unen voimakkuutta. Unitutkijat ovat havainneet, että jos ottaa B-vitamiinia juuri ennen nukkumaanmenoa, näkee todennäköisesti hyvää unta.

3. Äänet

Kaikenlaiset äänet eivät pääse uniin. Äänen taajuuden on oltava riittävän alhainen, jotta se ei herätä välittömästi, ja riittävän korkea, jotta voi silti kuulla sen.

4. Hajut

Oletko koskaan haistanut kahvin tuoksua keittiöstä ollessasi puoliunessa? Aivot voivat integroida sellaisia ​​ulkoisia ärsykkeitä uniin.

5. Nukkumisasento

Tutkimusten mukaan vatsallaan nukkuminen johtaa villeihin ja seksuaalisiin uniin.

6. Tupakoinnin lopettaminen

Unet voivat tulla erityisen selkeiksi ihmisillä, jotka ovat juuri lopettaneet tupakoinnin.

7. Lääkitys

Lääkkeet, kuten masennuslääkkeet, voivat saada ihmiset näkemään voimakkaampia unia tai jopa näkemään painajaisia. Mutta niitä ei pidä mennä lopettamaan ilman lääkärin lupaa.

Lähde: Antenne Bayern

LUE MYÖS