Avokadovoileivät olivat suuri hitti aiemmin, mutta nyt ne ovat saaneet haastajan zoatsista.

Aamiainen on päivän tärkein ateria, sanotaan, ja täyttävä aamupala antaakin energiaa pitkälle päivään. Monilla yksi yleisimmin syödyistä aamupaloista on kaurapuuro, mutta se voi pidemmän päälle alkaa kyllästyttää, jos sitä syö usein.

Onneksi kyllästymiseltä voi välttyä helpolla tavalla: muuttamalla puuroa hieman. Tästä hyvä esimerkki on zoats, joka on Metron mukaan uusi trendiaamupala, josta on runsaasti julkaisuja Instagramissa.

Zoats, eli zucchini oats, on kaurapuuroa, johon on yhdistetty raastettua kesäkurpitsaa. Zoats-annos on helppo valmistaa, sillä kaurapuuro tehdään kuin ennenkin, mutta sen valmistuessa sekaan laitetaan kesäkurpitsaraastetta.

Kesäkurpitsa lisää aamiaiseesi C-vitamiinia, proteiinia ja kuitua ja Metron mukaan tämä selittääkin sen, miksi monet hyvinvointibloggarit ovat innostuneet zoats-trendistä.

Erilaisten lisukkeiden tai mausteiden avulla aamupuurosi ei välttämättä edes maistu kesäkurpitsalle. Zoats-aamupalaan on yhdistetty muun muassa suklaata, marjoja, hedelmiä, pähkinöitä tai jopa lehtikaalia, sipulia ja sieniäkin, kuten alla olevan kuvan annoksessa:

Alta voit katsoa inspiraatioksi muutaman Instagram-julkaisun tästä trendiaamupalasta. Lisää esimerkkejä löydät Instagramista #zoats-hashtagilla täältä.

Suklainen versio zoatsista

Tämän annoksen on annettu tekeytyä yön yli jääkaapissa ja lisukkeet on lisätty ennen syöntiä

Maistuisiko sinulle kesäkurpitsapuuro? Kommentoi alla!

Lähde: Metro