Tylsyys on pitkälti siitä kiinni, miten siihen suhtautuu ja millaisen omasta elämästään tekee.

Näillä yksinkertaisilla keinoilla tylsät hetket voivat vähentyä roimasti ja korvaantua viihdyttävällä elämällä.

Toimi näin, jos tylsyys pääsee yllättämään salakavalasti:

1. Yksinkertaisesti rentoudu!

Useimmista meistä tuntuu tylsältä silloin, kun ei ole mitään tekemistä. Itseasiassa tylsyys on sitä, että on jumiutunut tekemään jotain sellaista josta ei pidä, samaan aikaan kun haluaisi tehdä jotain aivan muuta.

Kuinka moni tuntee olonsa tylsäksi maatessaan panhuilu-musiikkia kuunnellen, odottaen hieronnan alkua? Tai aurinkotuolissa, kun ainut tekeminen on puolen vaihtaminen ja virvoikkeen lipittäminen? Intensiivinen rentoutuminen on paras tapa torjua tylsyyttä. Yritä ajatustesi tasolla vaihtaa olotilasi tylsistyneestä rentoutuneeksi.

2. Lopeta tylsyys.

Jos jokin tuntuu tylsältä, mieti tarkkaan, onko sen tekeminen välttämätöntä ja voisitko saada asian järjestykseen jollain muulla tavoin. Kaatuuko taloutesi, jos kuiteissa kahlaamisen sijaan palkkaatkin kirjanpitäjän tekemään homman puolestasi? Tylsistyttääkö vanha asuinympäristö ja haaveilet muutosta unelmiesi kaupunkiin?

Olemme itse vastuussa elämästämme ja voimme valinnoillamme tehdä siitä vähemmän tylsän. Jokainen hetki, jonka teemme epämiellyttäviä asioita, on pois unelmiemme elämästä.

3. Pidä taukoja tylsistä hommista.

Jos sinun todella tarvitsee tehdä jotain joka tuntuu tylsältä, vältä sen tekemistä pitkiä ajanjaksoja. Aseta itsellesi aika, jonka paneudut kyseiseen hommaan. Pidä sen jälkeen tarpeellisena pitämäsi tauko, jonka aikana teet jotain, josta todella nautit. Jos koti kaipaa siivousta, älä aseta itsellesi paineita tuntien yhtäjaksoisesta urakasta. Tämä vain estää sinua edes aloittamasta.

Siivoa intensiivisesti puoli tuntia, ja pidä sen jälkeen vaikka tunnin tauko, jonka aikana katsot lempiohjelmaasi tai soitat parhaalle ystävällesi. Toiset toteuttavat asian suuremmassa mittakaavassa: he elävät vaatimatonta elämää tehden töitä puolet vuodesta, jotta voivat puolet vuodesta vain ottaa rennosti, matkustella ja ennen kaikkea keskittyä sellaisten asioiden tekemiseen, joista he todella nauttivat.

Lähde: HuffPost