Tällä hetkellä kannattaa katsoa tuttuja ohjelmia uusien ohjelmien sijaan. Tämä liittyy sekä omaan hyvinvointiin että koronavirukseen.

Tähän löytyy tieteellinen syy, josta kerrotaan The List -sivustolla. Kun katsot jotain ohjelmaa, jonka olet jo nähnyt aiemmin ja josta pidit kovasti, tuntuu se esimerkiksi samanlaiselta kuin palaisit syömään lempiravintolaasi. Kun toistat muistoja, jotka ovat sinua miellyttäneet, se myös rentouttaa.

Tutkimuksen mukaan vanhoja suosikkiohjelmia katsomalla saadaan monia psykologisia hyötyjä. Tällä hetkellä moni kaipaa ystäviensä ja läheistensä seuraa, joka johtuu koronapandemiasta, joka estää meitä näkemästä heitä. Tätä ikävää tunnetta voi yrittää lieventää sillä, että katsoo ohjelmia, jotka antavat hyvän mielen. Mikä sen varmempi tapa, kuin katsoa niitä ohjelmia, jonka tietää jo etukäteen tuovan hyvän mielen.

Jos katsot jotain itselle uutta ohjelmaa, et tiedä etukäteen, että tuntuuko sen katsominen hyvältä vai tekeekö se sinut ahdistuneeksi tai saa huonolle päälle. Tutkijat ehdottavatkin, että mene sohvalle ja laita pyörimään jokin lempiohjelmasi. Nyt voisi olla hyvä hetki katsoa esimerkiksi jotain tuttua mukavan joulumielen tuovaa elokuvaa.

Lähde: The List