Tutkimuksen mukaan vauvat voivat olla jopa herkempiä kivulle.

Tutkijat väittävät tutkimuksen vahvistavan sen, mitä vauvat ovat koettaneet kertoa jo pitkään: hekin tuntevat kipua. Newserin mukaan vauvat voivat olla jo herkempiä kivulle kuin aikuiset.

Oxfordin tutkijat käyttivät magneettikuvausta tutkiakseen vastasyntyneiden aivoja ja huomasivat aivojen reagoivan melko samalla tavalla kuin aikuisten aivot reagoivat kipuun.

Tutkimusta varten tutkijat lempeästi tökkäsivät vauvojen jalkoja vauvojen nukkuessa ja vertailun vuoksi tökkäsivät aikuisten jalkoja. Magneettikuvat osoittivat aikuisilla aivoissa syttyi 20 aluetta ja niistä 18 syttyi vauvojen aivoissa.

Newserin mukaan vauvat reagoivat samalla tavalla lievään tökkäykseen kuin aikuiset reagoivat neljä kertaa voimakkaampaan tökkäykseen. Tämä voi kertoa siitä, että vauvoilla on alhaisempi sietokyky kivulle.

”Vauvojen aivot ovat paljon kehittyneemmät kuin odotin”, päätutkija Rebeccah Slater kommentoi medialle.

Slaterin ja hänen ryhmänsä mukaan käsitys siitä, ettei vauvoilla ole täysin kehittyneitä kipureseptoreita, on edelleen ilmeistä nykyaikaisessa lääketieteessä. Tätä heijasti aiempi tutkimus, joka osoitti, että 60 prosenttia vauvoista ei saa kipulääkitystä oletettavasti kivuliaiden operaatioiden aikana ollesaan tehohoidossa.

Newserin mukaan tutkijat ovat kertoneet, että lisätutkimusten pitäisi määritellä tapoja mitata vauvojen kokemaa kipua ja sillä välin lääkäreiden pitäisi harkita kipulääkityksen antamista vauvoille operaatioissa, joissa vanhemmat lapset tarvitsevat kipulääkettä.

Lähde: Newser


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia