Pieni tutkimus uusien tulostensa valossa jopa rohkaisee odottavia äitejä harrastamaan joogaa.

Odottavia äitejä on kehotettu olemaan harjoittamatta joogaa etenkin raskauden viimeisen kolmanneksen aikana, mutta uusi tutkimus kumoaa nämä neuvot ja toteaa joogan voivan olla avuksi naisille raskauden kaikissa vaiheissa.

Uutta, pientä tutkimusta varten 25 odottavaa äitiä kävivät kahdenkeskisillä joogatunneilla. The Science Timesin mukaan naisten raskaudet olivat viikoilla 35-38 ja kaikki olivat yleisesti terveitä eikä heillä ollut raskauteen liittyviä komplikaatioita, kuten raskausdiabetesta.

Naiset olivat myös samanikäisiä ja heidän painoindeksinsä olivat samanlaiset. Tutkimukseen osallistuneista, raskaana olevista naisista kymmenen oli kokeneita joogeja, kahdeksalle se jooga tuttua ja seitsemän osallistujaa oli ensikertalaisia.

The Science Timesin mukaan tutkimusta varten kaikki odottavat äidit kokeilivat 26 erilaista jooga-asentoa, joista neljä oli todettu vaarallisiksi raskauden loppuvaiheessa. Tasapainoa vaativia asentoja muokattiin hieman tutkimusta varten ja odottavilla äideillä oli esimerkiksi tuoli tai seinä apuna.

Osallistujien elintoiminnot, happitasot ja sikiön syke mitattiin ennen jooga-asentojen tekoa sekä niitä tarkkailtiin asentojen aikana ja ne vielä mitattiin asennon teon jälkeen. Ne kaikki olivat tutkimuksen mukaan normaalit eikä turvallisuusriskejä havaittu.

Osallistujille lähetettiin jatkotiedostelut sähköpostilla 24 tuntia myöhemmin ja kukaan odottavista äideistä ei kertonut häiriöistä, kuten lisääntyneistä supistuksista, sikiön vähentyneestä liikkeestä, verenvuodosta emättimestä tai muista vuodoista.

The Science Timesin mukaan vain kolme äideistä kertoi lihastensa olevan hellänä, mutta muuten kaikki osallistuneet naiset sanivat tunteneensa olonsa hyväksi joogasession jälkeen.

Tämän myötä tutkimuksessa todettiin, että raskaana olevat naiset voivat harjoittaa joogaa myös raskauden viimeisen kolmanneksen aikana. Osallistujat kestivät hyvin kaikki jooga-asennot eikä odottavan äidin kuin sikiönkään fysiologisessa hyvinvoinnissa havaittu merkittäviä muutoksia.

Voit lukea lisää tästä pienestä tutkimuksesta täältä.

Lähde: The Science Times