Tutkimus on löytänyt yhteyden seksielämän aktiivisuuden ja käytetyn ehkäisymuodon väliltä.

Naisen käyttämä ehkäisymuoto yhdistettynä siihen, kuinka sitoutunut hän on parisuhteeseensa, voi vaikuttaa siihen, kuinka usein hän harrastaa seksiä, on uusi tutkimus Cosmopolitanin mukaan selvittänyt.

Norjalaistutkijat kysyivät 275 heteroseksuaalilta naisopiskelijalta, jotka kaikki käyttivät hormonaalista ehkäisyä sekä olivat parisuhteessa, kuinka monta kertaa he olivat harrastaneet seksiä edeltäneen viikon aikana, kuinka sitoutuneita parisuhteeseensa he olivat ja minkälaista ehkäisyä he käyttivät. Cosmopolitanin mukaan tutkijoille selvisi, että kautta linjan kumppaniinsa sitoutuneemmilla naisilla oli enemmän yhdyntöjä kumppaninsa kanssa.

Evolution & Human Behavior -journalissa julkaistussa tutkimuksessa kuitenkin ilmeni, että kumppaneihinsa sitoutuneet naiset, jotka käyttivät paljon progestiinia ja vähän estrogeenia sisältävää ehkäisyä, harrastivat enemmän seksiä kuin naiset, jotka olivat sitoutuneita kumppaniinsa, mutta eivät käyttäneet tällaista ehkäisyä.

Tutkimuksen mukaan enenmmän estrogeenia ja vähemmän progestiinia sisältävää ehkäisyä käyttäneet naiset taas olivat seksuaalisesti aktiivisimmillaan silloin, kun eivät olleet niin sitoutuneita kumppaneihinsa. Cosmopolitanin mukaan estrogeenin ja progesteenin välillä on eroavaisuus, joka voi selittää, miksi näin on:

Estrogeenitasot nousevat luonnostaan juuri ennen ovulaatiota, kun taas hormonit, joilla on samanlainen vaikutus kuin progestiinilla, nousevat huippuunsa sellaiseen aikaan kuusta, kun hedelmöitys ei ole mahdollista.

Cosmopolitanin mukaan naiset, jotka eivät ole todella sitoutuneita kumppaneihinsa, voivat harrastaa epätodennäköisemmin seksiä vain sitoutumistarkoituksissa ja heidän halunsa harrastaa seksiä voi olla erityisen vahva aikoina, kun heidän vartalonsa lähettää viestejä, että on aika hedelmöittyä – esimerkisi siis silloin, kun he käyttävät paljon estrogeenia sisältävää ehkäisyä.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että oma ehkäisymuoto pitäisi valita sen mukaan, kuinka sitoutunut on kumppaniinsa.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: Cosmopolitan