Jos itse olit tai oma lapsesi on jääräpäinen, se voi olla vain hyvä asia hänen tulevaisuuttaan ajatellen.

Jos lapsena laitoit vanhemmillesi vastaan kotitehtävien tai kotitöiden kanssa tai oma lapsesi jääräpäisesti vastustelee käskyjäsi, voi tämä tutkimus tuoda sinulle lohtua: erityisen jääräpäisistä lapsista usein kasvaa erityisen menestyviä aikuisia.

Developmental Psychology -journalissa julkaistussa tutkimuksessa seurattiin yli 700 lasta 9-vuotiaasta 40-vuotiaaksi asti. Tutkijat ottivat huomioon sen, kuinka oikeutetuksi osallistujat tunsivat itsensä, kuinka opinhaluisia he olivat opettajiensa mukaan, kuinka paljon he vastustivat vanhempiaan ja rikkoivat sääntöjä.

Fast Companyn mukaan lopulta parhainta palkkaa tienasivat ne, jotka olivat lapsena jättäneet huomiotta niin säännöt kuin vanhempanasakin. Jos lapsesi siis aina vaatii isompaa keksiä, osaa hän todennäköisesti aikuisena vaatia isompaa palkkaa.

Tutkimus ei kuitenkaan ole ehdoton, sillä siinä ei oteta huomioon urapolkuja tai muita valintoja, jotka ovat voineet vaikuttaa osallistujien palkkoihin. Fast Companyn mukaan luonteenpiirteiden tiedetään kuitenkin olevan hyviä ennusmerkkejä menestykselle esimerkiksi ÄO:ta paremmin, joten lapsen jääräpäisyys kannattanee vain omaksua.

Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Fast Company