Tutkijat selvittivät parhaat ja huonoimmat kuukaudet tulla raskaaksi.

Tutkimuksen mukaan joulun pyhät ovat otollista aikaa laittaa vauva alulle. Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan joulukuussa alkunsa saanet vauvat ovat terveempiä kuin muina kuukausina alkaneiden raskauksien vauvat.

Tutkijat analysoivat yli 270 000 raskautta vuosien 2004 ja 2009 välillä. Analyysistä paljastui, että jokaista 200 joulukuussa alkanutta raskautta kohtaan selvisi kolme vauvaa enemmän, kun taas kesäkuu on ”myrkyllinen” kuukausi, sillä silloin syntyy enemmän keskosia.

”Olemme nähneet merkittäviä kausittaisia eroavaisuuksia lisääntymisessä”, American Society for Reproductive Medicine -konferenssissa puhunut Paul Winchester Indianan yliopistosta sanoi.

”Ystävänpäivä on yksi epätodennäköisimmistä ajoista saada vauva alulle, kun taas joulu on erittäin positiivista aikaa”, hän lisäsi.

Winchesterin mukaan kesäkuu on myrkyllinen kuukausi.

”Kesäkuun vaikutuksen huomasimme kehittyvän erittäin varhaisessa vaiheessa. Valkoihoisilla äideillä on alhaisimmat eloonjäämisluvut kesäkuussa sekä merkittävästi lyhyemmät raskausajat, johtaen keskosiin”, Winchester kertoi.

”Minun epäilykseni on, ettei tämä ole satunnaista, vaan sillä voi olla jotain biologista pohjaa. D-vitamiinitasot ja torjunta-aineet voivat olla olennaisia tekijöitä”, hän jatkoi.

D-vitamiini vaikuttaisi tutkimusten perusteella vaikuttavan vauvojen terveyteen. Kerroimme aiemmin Cambridgen yliopiston tutkimuksesta, jonka mukaan kesällä syntyneet vauvat ovat todennäköisemmin pidempiä aikuisena ja ylipäänsä terveempiä, mikä todennäköisesti johtuu pitkälti raskauden toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana saadusta D-vitamiinista.

Lähde: Metro