Tutkimus: Kesävauvoista kasvaa pidempiä ja terveempiä aikuisia

Kesäkuukausina syntyneistä vauvoista kasvaa todennäköisemmin pitkiä aikuisia kuin talvivauvoista.

Cambridgen yliopiston tutkimuksen mukaan kesävauvat ovat todennäköisemmin painavampia syntyessään, pidempiä aikuisena ja ylipäänsä terveempiä. Tämän lisäksi kesä-, heinä- ja elokuussa syntyneillä tytöillä murrosikä voi alkaa myöhemmin, mikä on vihjaus paremmasta terveydestä aikuisiällä.

Vastaavasti joulu-, tammi- ja helmikuussa syntyneet vauvat painavat todennäköisemmin vähemmän syntyessään, ovat aikuisiällä lyhyempiä ja heillä murrosikä alkaa aiemmin. Tutkimus julkaistiin Heliyon-journalissa.

Tutkijoiden mukaan odottavien äitien altistuminen enemmän auringonvalolle – näin saaden enemmän D-vitamiinia – raskauden toisen kolmanneksen aikana voi olla selitys eroavaisuuksille kesä- ja talvivauvoilla.

”Tuloksemme osoittavat, että syntymäkuukaudella on mitattavia vaikutuksia kehitykseen ja terveyteen, mutta lisätutkimuksia tarvitaan ymmärtääksemme mekanismit tämän vaikutuksen taustalta”, tutkimusta johtanut tohtori John Perry kommentoi.

Brittinaisten ja -miesten kasvua ja kehittystä selvittäneeseen tutkimukseen osallistui yli 500 000 henkilöä. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Independent


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.