Kesäkuukausina syntyneistä vauvoista kasvaa todennäköisemmin pitkiä aikuisia kuin talvivauvoista.

Cambridgen yliopiston tutkimuksen mukaan kesävauvat ovat todennäköisemmin painavampia syntyessään, pidempiä aikuisena ja ylipäänsä terveempiä. Tämän lisäksi kesä-, heinä- ja elokuussa syntyneillä tytöillä murrosikä voi alkaa myöhemmin, mikä on vihjaus paremmasta terveydestä aikuisiällä.

Vastaavasti joulu-, tammi- ja helmikuussa syntyneet vauvat painavat todennäköisemmin vähemmän syntyessään, ovat aikuisiällä lyhyempiä ja heillä murrosikä alkaa aiemmin. Tutkimus julkaistiin Heliyon-journalissa.

Tutkijoiden mukaan odottavien äitien altistuminen enemmän auringonvalolle – näin saaden enemmän D-vitamiinia – raskauden toisen kolmanneksen aikana voi olla selitys eroavaisuuksille kesä- ja talvivauvoilla.

”Tuloksemme osoittavat, että syntymäkuukaudella on mitattavia vaikutuksia kehitykseen ja terveyteen, mutta lisätutkimuksia tarvitaan ymmärtääksemme mekanismit tämän vaikutuksen taustalta”, tutkimusta johtanut tohtori John Perry kommentoi.

Brittinaisten ja -miesten kasvua ja kehittystä selvittäneeseen tutkimukseen osallistui yli 500 000 henkilöä. Voit lukea lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Independent

Kommentit

Kommenttia