Tutkimus: Ruoan asettelu kauniisti lautaselle voi saada sinut mieltämään sen maistuvammaksi

Ravintola-annosten asettelusta kannattaa ottaa mallia kotiruokaankin, sillä niin se voi maistua paremmalta.

Kaunis asettelu lautasella ei tee ruoastasi vain paremman näköistä. Tutkimuksen mukaan se voi saada myös sinut ajattelemaan, että ruokasi maistuu paremmalle.

Appetite-lehdessä julkaistua tutkimusta varten rekrytoitiin 91 henkilöä, jotka söivät kahtena iltana peräkkäin samassa laaturavintolassa. Kumpanakin iltanan tutkimukseenosallistuneet söivät paistettua kananrintaa, täysjyväriisiä ja Haricot vert -papuja manteleiden kera.

Ensimmäisenä iltana annos oli aseteltu lautaselle perinteisellä tavalla niin, että jokainen eri osa ruokaa vei lautaselta oman tilansa. Toisena iltana samat osat oli aseteltu lautaselle taiteellisesti ruokien ollessa kierrekuviossa ja kastiketta oli ripoteltu ympäri lautasta.

Molemmat asettelut saivat pisteitä huolellisuudesta ja tasapainosta. Osallistujien mielestä kuitenkin kana, ja erityisesti riisi, maistuivat toisena iltana maukkaammalta.

Tutkimusta tehneet uskovat tulosten kertovan siitä, että ruoan viehättävämpi asettelu voi tehostaa sitä, kuinka paljon syötävästään nauttii. Vaikka tämä tutkimus tehtiin hienossa ravintolassa, voi samaa koettaa kotioloissakin asettelemalla saman annoksen kahdella eri tavalla lautaselle eri iltoina ja testaamalla, maistuuko ruoka yhtään paremmalta – ties vaikka tätä kikkaa hyödyntämällä pystyy sisällyttämään ruokavalioonsa terveellisiäkin asioita, joita on ennen vältellyt.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.