Suurelle osalle naisista rakkaus on osana seksiä.

Pennsylvanian osavaltion yliopistoon kuuluvasta Penn State Abingtonista julkaistiin tutkimus, jonka mukaan 78 prosenttia 20-68-vuotiaista naisista uskoo rakkauden tekevän seksistä parempaa. Elite Dailyn mukaan tutkimukseen osallistuneet kertoivat saaneensa seksistä enemmän nautintoa ja tunteneensa olonsa vapaammiksi kokeilla fantasioitaan oikeasti.

Päätutkija, tohtori Beth Montemurron mukaan naiset saattavat rinnastaa luottamukseen rakkauteen makuuhuoneen puolella.

”Kun naiset tuntevat rakkautta, he voivat tuntea enemmän seksuaalista voimaa, koska sen lisäksi, että he luottavat kumppaniinsa, heistä tuntuu hyvältä harrastaa seksiä, kun rakkaus on mukana”, Montemurro kommentoi tuloksia Elite Dailyn mukaan.

Naisilla on parisuhteissa ollessaan mahdollisuus kokeilla ja nauttia itsestään, koska satunnaisen seksin stigmaa ei ole. Montemurro uskoo populaarikulttuurilla olevan suuri rooli tässä ideassa.

”Toisaalta, media voi antaa kuvan, että satunnainen seksi on ihan ok, mutta samalla elokuvat ja televisio-ohjelmat esittävät ne naiset, jotka eivät ole parisuhteessa ja harrastavat seksiä, negatiivisessa valossa. Naisille, joita haastattelin, ne vaikuttivat viestittävän, että seksissä tarvitaan rakkautta ja seksiä tarvitsee avioliitossa”, Montemurro sanoi.

Montemurro haastatteli tutkimustaan varten 95 erilaist taustat omaavaa naista. Näistä naisista vain 18 uskoi, että rakkaus ei liity seksiin.

Lähde: Elite Daily