Tutkimus puhuu jälleen punaviinin puolesta – hyvästä diabeetikkojen sydämelle

Lasillinen punaviiniä päivässä voi olla hyväksi diabeetikoille.

Tutkimuksen mukaan punaviini voi olla hyväksi tyypin II diabetesta sairastaville. Annals of Internal Medicine -journalissa julkaistu tutkimus kertoo kohtuullisen punaviinin nauttimisen auttavan diabeetikkoja hallitsemaan kolesterolia ja parantamaan sydämen terveyttä.

Newserin mukaan tutkijat pyrkivät selvittämään kohtuukäytön vaikutuksia heillä, joilla on hyvin kontrolloitu tyypin II diabetes, sillä heillä on yleensä korkeampi riski sairastua sydän- ja verisuonitautein ja alhaisemmat tasot HDL-kolesterolia, joka on hyvästä sydämelle.

Tutkimukseen osallistui noin 200 henkilöä, joilla on alhainen riski alkoholin väärinkäyttöön. Iältään 40-75-vuotiaille diabeetikoille määrättiin juotavaksi joka ilta illallisella 1,5 desiä joko kivennäisvettä, kuivaa valkoviiniä tai kuivaa punaviiniä kahden vuoden ajan – osallistujat noudattivat myös Välimeren ruokavaliota.

Tutkimusajan päätteeksi verenpaineessa ja maksan toiminnoissa ei löydetty suuria eroavaisuuksia kolmen ryhmän välillä. Punaviiniä juoneet olivat kuitenkin ainoat, joilla kardiometaboliset riskit laskivat.

Punaviiniä juoneella ryhmällä havaittiin myös merkittävä parannus HDL-kolesterolissa sekä ylipäänsä alhaisemmat kolesterolitasot. Kaikilla viiniä juoneilla osallistujilla yöunet parantuivat.

Newserin mukaan vaikka alkoholi vaikutti auttavan glukoositasapainossa valkoviiniä juoneilla, eroavaisuudet punaviiniä ja valkoviiniä juovien välillä viittaavat, ettei alkoholi vastaa kaikista hyödyistä. Punaviinissä oli seitsemän kertaa enemmän fenoleja kuin valkoviinissä.

”Punaviinin fenolit, resveratrolit ja tanniinit vaikuttavat hyötyihin”, asiantuntija kommentoi.

Myös geneettiset eroavaisuudet vaikuttivat glukoositasapainoon eli tietyt ihmiset hyötyvät todennäköisemmin viinin juomisesta.

Lähde: Newser


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.