Runsas kiroilu voi kertoa rehellisyydestä.

Kiroilua ei mielletä hyväksi tavaksi ja jo lapsesta pitäen meille opetetaan, että rumia sanoja ei saisi sanoa. Kuten aiemmin olemme kertoneet, voi tutkimusten mukaan kiroilu olla hyvästä sinulle, ja tämä tutkimus on paljastanut, että paljon kiroilevat voivat olla rehellisempiä.

Cambridgen yliopiston tutkijat teettivät 276 ihmiselle kyselyn, jolla selvitettiin mitkä ovat heidän useimmin käyttämiään kirosanoja ja kuinka usein he käyttivät niitä. Good Housekeepingin mukaan samalla tutkijat mittasivat osallistujien rehellisyyttä kysyen muun muassa muiden syyttämisestä, peleissä huijaamisesta ja muista hyötymisestä.

Tuloksista ilmeni, että eniten kiroilevat osallistujat valehtelivat vähiten.

”Tätä voi katsoa kahdella tapaa. Voit ajatella, että jos joku kiroilee paljon, on se negatiivista sosiaalista käytöstä”, tutkimusta tehnyt David Stillwell kommentoi.

”Toisaalta he eivät suodata kielenkäyttöään, joten luultavasti he eivät laita kertomiaan asioitakaan samanlaisten suodattimien läpi, mikä voisi muuttaa ne valheellisiksi”, hän lisäsi.

Good Housekeepingin mukaan toinen, laajempi kokeilu lähes 74 000 Facebook-käyttäjän avulla viittasi samanlaiseen tulokseen. Tutkijat vertasivat kiroilun tiheyttä totuuden puhumiseen viittaviin lausekkeisiin, kuten itseensä viittaavat persoonapronominit (esim. ”minä”) ja ahdistuneisuuteen perustuvat (esim. ”huolissaan”) sanat.

Tutkijat saivat selville, että vähemmän kiroilevat koettivat näyttää coolimmalta nettimaailmassa, vaikka kyse olisi valehtelusta.

Tutkimus on hyväksytty julkaistavaksi Social Psychological and Personality Science -journalissa ja voit lukea siitä lisää täällä.

Lähde: Good Housekeeping