Tutkimus paljastaa: Näistä asioista suomalaiset ovat eniten ylpeitä

Tuore tutkimus on selvittänyt, millaisilla asioilla suomalaiset ylpeilevät keskustellessaan ulkomaalaisten kanssa.

Suomalaisten tärkeimmät kansalliset ylpeyden aiheet ovat puhdas luonto sekä maisemat, selviää Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä tutkimuksesta. Enemmistö (74 %) vastaajista kertoi, että puhdas luonto ja maisemat olisivat tärkein ylpeyden aihe keskustelussa ulkomaalaisten kanssa.

Toiseksi eniten ylpeyttä koetaan hyvistä julkisista palveluista ja sosiaaliturvasta, jonka mainitsi kaksi kolmesta (65 %) vastaajasta. Tutkimuksen mukaan lisäksi alhianen rikollisuus (46 %) ja sukupuolten tasa-arvo (41 %) kohottavat ylpeyden tunnetta.

Tutkimuksessa havaittiin eroja siinä, mistä naiset ja miehet tuntevat eniten ylpeyttä. Naiset ylpeilevät todennäköisemmin luonnolla, hyvillä julkisilla palveluilla sekä sukupuolten tasa-arvolla, kun taas miehet pitävät naisia useammin tärkeänä Suomen historiaa ja perinteitä sekä suomalaisten menestystä huippu-urheilussa.

Vähiten ylpeyttä tunnetaan kansainvälisestä, monikulttuurisesta ja elävästä ilmapiiristä (5 %), kansallismielisyydestä (6 %) ja vahvasta taloudesta vähäisten julkisten velkojen kera (7 %). Tutkimukseen vastasi yhteensä 1 035 suomalaista, jotka edustivat 18-79 vuotta täyttänyttä väestöä, ja sen virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.