Jos haluat päästä pysyviin tuloksiin, unohda mehupaastot ja muut pikadieetit. Vähällä ravinnolla kituuttaminen tekee vain ärtyneeksi ja mikä ikävintä, pikadieeteillä saavutetut tulokset ovat harvoin pysyviä.

The Annals of Internal Medicinessa julkaistun tutkimuksen mukaan vain kaksi dieettitapaa ovat todella toimivia, kun otetaan huomioon laihdutustulosten pysyminen. Nämä kaksi toimivaa dieettiä ovat itse asiassa melko vanhoihin kikkoihin perustuvia.

Johns Hopkins Universityn tutkijat arvioivat yhteensä 4200 dieetitulosta nähdäkseen, mikä dieettitapa on kaikkein toimivin. Vain kaksi tapaa auttoivat todistetusti pudottamaan painoa ja pitämään pudotetut kilot poissa vuoden ajan.

Toinen toimivaksi julistetusta dieetistä oli kaikkien tuntema Painonvartijoiden dieetti, toinen nimeltään Jenny Craig -dieetti.

Näillä dieeteillä olleet pudottivat enemmän kiloja kuin he, jotka yrittivät pudottaa painoaan omin päin, saivat paperilla olleita terveystietoja tai kävivät ravitsemusluennoilla.

Painonvartijoiden dieettiä noudattaneet pudottivat 2,6% enemmän painoa kuin vertailuryhmä. Jenny Craig -dieettiä noudattaneet taas pudottivat 4,9% enemmän painoa kuin vertailuryhmä.

Nutrisystemin ja Atkinsin dieeteissä oli myös nähtävillä lupaavia merkkejä, mutta ne tarvitsevat vielä enemmän tutkimustietoa niitä noudattaneiden painonhallinnasta pitkällä aikavälillä.

Painonvartijoiden dieetti ja Jenny Craig -dieetti eivät auttaneet ihmisiä pudottamaan painoaan valtavia määriä, mutta niiden avulla laihduttaneet pysyivät dieetin avulla saavuttamassaan painossa. Se on parempi, kuin valtavan määrän laihduttaminen, vaatekaapin sisällön uusiminen ja sitten lihominen takaisin lähtöpainoon.

Lähde: Cosmopolitan