Yhden yön jutuissa ja pitkissä parisuhteissa suositaan erikokoisia peniksiä.

Peniksen koosta ja sen merkityksestä puhutaan paljon. Tutkimus lisää vettä myllyyn väittäen selvittäneensä, mikä on naisten mielestä mieluisin peniksen koko.

PLOS One -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan heteronaiset suosivat penistä, joka on vain hieman suurempi kuin keskiverto penis, eli 15,2 senttiä pitkä ja 12,7 senttiä ympärysmitaltaan – erektiossa. Kokomieltymyksissä on kuitenkin vaihtuvuutta riippuen siitä, onko kyseessä yhden yön juttu vai pidempi suhde.

Tutkimukseen osallistui 75 naista, jotka olivat iältään 18-65-vuotiaita. Jokainen nainen täytti kyselyn, jossa selvitettiin heidän seksuaalista historiaansa muun muassa seksikumppaneiden määräällä ja sillä, oliko peniksen koko koskaan vaikuttanut parisuhteen päättymiseen.

Kalifornian yliopiston ja New Mexicon yliopiston tutkijat tekivät 3D-tulostettuja peniksiä naisille valittavaksi. Huffington Postin mukaan aluksi tutkijat loivat sadan erilaisen peniksen matriisin, mutta rajasivat vaihtoehdot lopulta 33 penikseen, koska tutkijoiden mukaan liian suuri määrä vaihtoehtoja olisi voinut saada osallistujia ymmälleen.

Tutkimuksen mukaan yhden yön jutuissa naiset suosivat hieman isompaa penistä: 16,3 senttiä pitkää ympärysmitan ollessa mieluusti 12,7 senttiä. Pitkissä parisuhteissa taas ihanne on tasan 16 senttiä pitkä penis, jonka ympärysmitta on noin 12,2 senttiä.

”Olettaen, että naiset tyypillisesti kokevat nautinnollisempaa seksiä pitkässä parisuhteessa, he voivat suosia suurempaa penistä lyhyempiin suhteisiin osittain sen takia, että lisääntynyt fyysinen tunne kompensoi väheisempää psykologista kytköstä”, tutkijat totesivat Huffington Postin mukaan.

Pidemmissä parisuhteissa miehet ovat usein tietoisempia kumppaninsa kehosta ja mielihyvää aiheuttavista kohdista, mikä voi olla syy, miksi naiset suosivat hieman pienempää penistä pitkissä suhteissa.

”Naiset voivat suosia erikokoisia peniäksi erilaisista syistä erilaisina aikoina, joten on hyvin mahdollista, että kuka tahansa mies omaa jonkun naisen ihannepeniksen sitä suhdetyyppiä varten, jota nainen hakee”, yksi tutkimukseen osallistuneista tutkijoista, tohtori Nicole Prause kommentoi.

Lue lisää tutkimuksesta täältä.

Lähde: Huffington Post