Tutkimuksen perusteella naiset voivat olla henkisesti lujempaa tekoa kuin miehet.

Jokainen ihminen reagoi ja käsittelee omalla tavallaan stressaavia tilanteita. Tutkimuksen mukaan naiset kuitenkin vaikuttavat pitävän paremmin pintansa paineen ja stressin alla, uutisoi The Independent.

Tutkimuksessa verrattiin huipputennispelaajien suorituksia ja havaittiin, että miehet todennäköisemmin taipuvat paineen alla jännittävien otteluhetkien aikana. Tutkimusta varten kolmen eri yliopiston, Ben-Gurionin yliopiston, St. Gallenin yliopiston ja New York University Shanghai -yliopiston, tutkijat analysoivat yli 8 000 naisten ja miesten tennisottelua.

The Independentin mukaan tutkijat saivat selville, että kun miespelaajat tekivät enemmän virheitä otteluidensa ratkaisevissa hetkissä, vaihtelivat naisten reaktiot enemmän.

”Pohjautuen meidän analyysiimme 8 280 miesten ja naisten tennisottelusta, selvitimme miesten jatkuvasti jäätyvän kilpailullisen paineen alla, mutta naisten kohdalla tulokset olivat vaihtelevat”, tutkimuksessa todettiin.

”Lisäksi selvitimme, että vaikka naisilla tapahtuisi laskua suorituksissaan ottelun tärkeissä kohdissa, on se silti noin 50 prosenttia pienempi kuin miesten kohdalla.”

The Independentin mukaan on kuitenkin tärkeä huomata, että tutkimus keskittyi pelkästään naisten ja miesten kykyyn käsitellä paineita kilpailullisessa urheiluympäristössä. St. Gallenin yliopiston tutkija, tohtori Alex Krumer, joka osallistui tutkimuksen tekoon, kommentoi tuloksia haastattelussa.

”Tutkimme syöttäjien suorituksia, kenellä yleensä on etu, jokaisessa ensimmäisessä erässä, jotka pelatiin vuoden 2010 Ranskan, Yhdysvaltojen ja Australian avoimissa sekä Wimbledonissa, ja saimme selville, että miesten suoritus heikkeni enemmän kuin naisten silloin, kun ottelu oli ratkaisevassa vahieessa”, Krumer sanoi.

Vaikka tutkimuksessa keskityttiin vain tennismaailmaan, voivat tulokset Krumerin mukaan vastata myös muita päivittäisen elämän osa-alueita.

”Jos perehtyy stressihormoni kortisoliin liittyvää kirjaillisuuteen, selviää silloin, että sen tasot lisääntyvät nopeammin miehillä kuin naisilla – tilanteissa golfin pelaamisesta puheiden pitämiseen – ja nuo piikit voivat haitata suoritusta”, Krumer kommentoi.

”Fyysisesti puhuen miehet ovat edelleen naisia vahvempia, keskimäärin. Mutta jos on kyse henkisestä vahvuudesta, tietyissä tilanteissa naisilla on etu”, tutkija totesi.

The Independentin mukaan vaikka monet mieltävät naiset edelleen heikommaksi sukupuoleksi, osoittaa tämä tutkimus naisten olevan lujempaa tekoa kuin ihmiset tiedostavat. Voit lukea lisää tutkimuksesta täällä.

Lähde: The Independent


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia