Äänekäs meininki petipuuhien aikana ei välttämättä kerro siitä, että seksi olisi parempaa.

Monissa elokuvien ja tv-sarjojen seksikohtauksissa nainen on usein erittäin äänekäs etenkin saadessaan orgasmin, mutta onko tosielämän puolella äänekkäällä seksistä nauttimisella ja seksin laadulla yhteyttä? Yhden tutkimuksen mukaan ei ole, vaan äänekäs voihkinta on usein naisen tapa kannustaa seksikumppaniaan.

Archives of Sexual Behavior -journalissa julkaistussa tutkimuksessa 71 seksuaalisesti aktiiviselta 18-48-vuotiaalta heteronaiselta kysyttiin useita kysymyksiä ääntelystä seksin aikana, ja 66 prosenttia naisista kertoi olevansa usein äänekkäitä kannustaakseen kumppaniaan saamaan orgasmin.

87 prosenttia naisista myönsi, että heidän motivaationsa äänekkäälle voihkinnalle oli kumppanin itsetunnon tehostaminen, samalla kun suurin osa paljasti, ettei kovaäänisyys ollut osoitus mielihyvästä.

Tutkimuksen mukaan naisten voihkinta myös lisääntyi ennen miehen laukeamista ja sen aikana, vaikka suurin osa orgasmeista tapahtui esileikin aikana.

”Naisten orgasmit tapahtuivat suureksi osaksi esileikin aikana, osallistujat kuitenkin kertoivat äänekästä voihkinaa tapahtuvan useimmiten ennen miehen laukeamista ja sen aikana”, tutkijat selittivä.

Tutkimuksesta uutisoineen Cosmopolitanin mukaan osallistujat myös paljastivat, että ääntelivät seksin aikana lievittääkseen tylsyyttä, väsymystä ja kipua / epämukavaa oloa.

Indianan yliopiston seksuaalisuuden tutkija Kristen Mark kommentoi naisten äänekkään voihkinnan voivan olla median aiheuttamaakin.

”Tästä ei ole paljon tutkimuksia, mutta valtamedia pommittaa meitä kuvilla, jotka kertovat, että voihkinta on yhteydessä orgasmiin ja seksuaaliseen mielihyvään”, Mark kertoi.

Voit lukea tutkimuksesta lisää täällä.

Lähde: Cosmopolitan