Tutkimuksen mukaan vauvan syntymäpainolla voi olla vaikutusta siihen, kuinka luottavainen hän on aikuisena.

Jos olet luottavainen, on syntymäpainosi voinut olla korkeampi. The Independentin mukaan tanskalaisyliopiston tutkijat ovat löytäneet kytköksen syntymäpainon ja ihmisten luottavaisuuden väliltä – kytkös säily myös, vaikka tutkijat ottivat huomioon geenit ja perhepiirin.

Tutkimuksessa ilmeni, että niillä aikuisilla, jotka olivat luottavaisempia, oli ollut korkeampi syntymäpaino. Vastaavasti ne aikuiset, joilla syntymäpaino oli pienempi, vastasivat todennäköisimmin tiettyihin lauseisiin – kuten ’suureen osaan ihmisistä voidaan luottaa’ – sellaisilla tavoilla, jotka heijastelivat alhaisempaa luottamusta muihin.

The Independentin mukaan tutkimus on auttanut Aarhusin yliopiston tutkijoita saamaan paremman ymmärryksen siitä, miksi osa ihmisistä on enemmän tekemisissä muiden kanssa kuin toiset. Se voi myös toimia perusteena naisten olosuhteiden turvaamiseksi raskauden aikana.

Tutkija Michael Petersenin mukaan luottamus on tärkeää pitämään yhteiskunta koossa.

”Kun lajittelemme jätteitämme, kun äänestämme, kun maksamme veroja, tämä kaikki ilmaisee sitä, kuinka paljon luotamme muihin”, Petersen sanoi.

”Siksi on kiehtovaa, että voimme jäljittää luottamuksen sikiövaiheeseen asti. Se auttaa meitä ymmärtämään, miksi toiset ovat enemmän osana yhteisöjä kuin toiset ja miksi osa osallistuu vähemmän”, hän lisäsi.

Lähde: The Independent