Jos sinusta on joskus tuntunut siltä, että ihollesi olisi jäänyt jotain tuotetta, vaikka olisit pessyt sen pois, et ehkä kuvittele asiaa.

Kalifornian yliopiston farmakologian professori Pieter Dorresteinin johtama tutkimus on saanut selville, että tuotteiden jäämiä voi olla iholla päivien ajan ja ne voivat aiheuttaa tauteja. Good Housekeepingin mukaan tulokset ovat melko epämiellyttäviä.

Dorresteinin ryhmä otti kahdelta ihmiseltä, jotka eivät olleet kylpeneet, käyttäneet shampoota tai kosteusvoidetta kolmeen päivään, näytteet yli 400 kohdasta heidän kehoistaan. Sen jälkeen he käsittelivät näytteet ja analysoivat, mitä iholla oli sekä millä kehon alueilla oli suurimmat keskittymät negatiivisia tuotteita tai bakteereja.

Good Housekeepingin mukaan 14 prosenttia löydetyistä molekyyleistä olivat kauneustuotteista, joista osa olivat haitallisia iholle. Ne olivat keskittyneet suurelta osin lähellä pään hiuksia, päänahkaa sekä hartioille ja jalkoihin.

”Henkilökohtaisen hygienian tuotteet, joita käytämme päivittäin, todella pysyvät iholla”, Dorrestein kommentoi.

Vaikka ihokerroksia irtoaa päivittäin, osa bakteereista, jotka voivat aihettaa ongelmia, löydettiin silti syvältä soluista. Näitä löydettiin pääasiallisesti tietyiltä alueilta kehoa, kuten stafylokokkia jaloista ja akneen liittyviä bakteereja kasvoilta ja yläselältä.

Good Housekeepingin mukaan Dorrestein toivoo, että tulokset innostavat lisätutkimuksiin siinä, mikä vaikuttaisi olevan ”tervettä” ihoa.

”Sitten voimme parantaa terveyttä”, hän lisäsi.

Lähde: Good Housekeeping


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia